Snoes uit Nijmegen-Noord heeft een thuis

Snoes uit Nijmegen-Noord heeft een thuis

snoes-kattenherplaatsing-lent-poes (2)


Update 23 maart 2020: het gaat goed met Snoes!

We kregen een korte update van de nieuwe baasjes om ons te laten weten dat Snoes het goed maakt en het heel erg naar haar zin heeft in haar nieuwe thuis. Tussen de eigenaresse en de nieuwe baasjes is vaker contact geweest en ze kregen daarbij ook leuke fotootjes van Snoes. Ze heeft het erg naar haar zin en komt sinds een paar weken nu ook buiten. Het gaat erg goed! Daar zijn wij allemaal heel blij mee. 🙂


Update 29 januari 2020

Vandaag kregen we dit lieve bericht van de eigenaresse van Snoes. 🙂

“Beste Marieke,

Bijgaand de verhuisformulieren van de herplaatsing van Snoes en Tiger.

Ze hebben nu allebei een fijn nieuw huisje gevonden en van de nieuwe eigenaren hoor ik dat ze het prima naar hun zin hebben.

Ik zit een beetje met het ‘lege-nest syndroom’, maar we redden ons 😉

Verder heb ik aangegeven 50 euro te doneren aan jouw organisatie, zou je me hiervoor een betaalverzoek willen sturen?

Dit voor alle lieve mailtjes, goede adviezen en acties om ervoor te zorgen dat ik de juiste keuze kon maken en onze lieve poezen een rustiger leven kunnen leiden.

Dank je wel voor alles !!

Groetjes”


Update 9 januari 2020

Hoera! Snoes heeft een thuis! We kregen een fijne update van de eigenaresse. Aan het eind van de proeftijd zullen we we een update plaatsen over hoe het met Snoes gaat en we hopen natuurlijk dat ze dan helemaal op haar plek is!

“Hoi Marieke,

Gister zijn [x] en zijn vrouw met Snoes komen kennis maken. Erg vriendelijke mensen die meteen erg enthousiast over Snoes waren ! Het zijn mensen die eerder al katten hadden en dus weten waar ze aan beginnen.

Wij hebben een goed gevoel bij hen en hebben daarom besloten dat Snoes bij hen mag gaan wonen. Volgende week zaterdag gaan we haar brengen.

Een week daarna gaan we Tiger wegbrengen, dus zijn we over 2 weken zonder katten.

Een beetje dubbel gevoel, verdrietig en stilletjes voor ons, maar voor de katten veel fijner en rustiger !

Heel erg bedankt voor alle lieve zorgen en het meedenken.

Groetjes”


Lent, 19 november 2019

Dit lieve poesje van 5 jaar oud heet Snoes! Ze woont in Lent (Nijmegen-Noord) en zoekt een thuis omdat de relatie met haar zus is verstoord. We hebben al langere tijd contact met het vrouwtje en het is een erg moeilijke beslissing voor haar en de kinderen om hun poezen te herplaatsen. Toch hebben ze daar nu voor gekozen. Laten we gauw alles vertellen over deze snoezepoes!

Snoes

 • gesteriliseerde zwart-witte poes
 • 5 jaar oud
 • geboren op 11 juli 2014
 • gechipt
 • ze komt graag buiten als het mooi weer is, we zoeken voor haar dan ook een thuis waar ze fijn kan buiten spelen
 • op muizen jagen is een van haar hobby’s
 • Snoes gebruikt netjes de kattenbak
 • ze is gewend aan oudere kinderen
 • kleine kinderen zijn niet zo geschikt voor haar
 • ze was van kitten af aan heel dik met haar zusje, maar de relatie is verstoord. Haar zusje zoekt een thuis zonder andere katten. Van Snoes weten we eigenlijk niet wat ze van andere katten vindt. Zij maakt zich niet zo druk en ervaart weinig stress. Misschien zou ze geplaatst kunnen worden bij een poes van ongeveer dezelfde leeftijd, als je de introductie goed aanpakt (hoe je dat doet lees je hier)
 • Snoes is niet gewend aan honden of aan andere dieren en we zoeken een thuis zonder honden
 • het is een lief, aanhankelijk meisje dat graag zelf in handen heeft wanneer ze wordt geknuffeld
 • ze komt graag op schoot
 • aaien vindt ze fijn, ze geeft zelf aan wanneer het genoeg is
 • Snoes laat zich zonder problemen optillen
 • ze is niet eenkennig of op zichzelf
 • vreemde mensen vindt ze niet eng
 • uit zichzelf zal ze niet spelen, maar als je haar uitnodigt tot spel dan gaat ze daar wel op in
 • Snoes is gezond
 • ze gebruikt geen speciaal voer en ook geen medicijnen
 • ze hoeft pas in november 2020 weer gevaccineerd te worden
 • Snoes is netjes preventief ontwormd en ontvlooid
 • zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing, geldt een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat deze lieve poes terug naar haar eigenaresse en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis
 • aan de overname van deze knapperd zijn kosten verbonden: € 50,-. De helft daarvan wordt gedoneerd aan Kattenherplaatsing.nl en daar zijn wij heel erg blij mee, want het grootste deel van onze werkzaamheden doen we gratis – en dat willen we ook kunnen blijven doen!

snoes-kattenherplaatsing-lent-poes

Persoonlijk woord

Het vrouwtje heeft ook een persoonlijk woord toegevoegd bij de aanmelding van Snoes:

“Snoes is erg lief. We zijn met z’n drieën thuis, ikzelf met 2 grotere dochters die allebei graag knuffelen met Snoes. Ze is een poes die zelf wel aangeeft wanneer ze aangehaald wil worden of bij je wil komen zitten. Ze vindt alles wel oké, maar kan dat soms wel met een blik van ‘moet dit nou’ ondergaan. 🙂 Ze jaagt graag op muisjes buiten, maar is ook wel verwend en zit graag binnen als het buiten niet zulk lekker weer is. Zij woont samen met haar zusje bij ons thuis – al vanaf dat ze kitten zijn, helaas zijn ze in de loop van de tijd elkaar niet erg aardig meer gaan vinden en veroorzaken ze stress bij elkaar. Snoes heeft daar geen/weinig last van, alleen hebben we samen besloten om beide poezen een nieuw huisje te bieden”.

Wat zoeken wij voor Snoes?

Voor deze lieve poes zoeken we een fijn nieuw thuis waar ze lekker kan buiten spelen. Omdat ze ondanks de ruzies met haar zusje weinig stress ervaart, zou het kunnen dat ze wel kan samenleven met een andere poes. Het is dan wel heel belangrijk dat je de introductie goed aanpakt omdat katten anders geen vrienden kunnen worden. Een andere poes thuis is zeker geen must! Er is uiteraard altijd sprake van een proeftijd, als het niet goed zou gaan bij jou thuis, dan gaat Snoes terug naar haar vrouwtje en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis. Maar we hopen natuurlijk in één keer de goede match voor haar te maken, want verhuizen is voor geen enkele kat makkelijk. Deze poes zoekt een thuis zonder honden en kleine kinderen.

Interesse?

Denk je dat Snoes goed bij jou past? Kun jij haar grenzen respecteren als ze geen zin heeft om geaaid of geknuffeld te worden? Heb je geen kleine kinderen en ook geen (klein-)kinderen op komst? Heb je geen wensen voor honden in de toekomst? Neem dan gauw contact met ons op en vertel ons meer over je thuissituatie, gezinssamenstelling, je woonomgeving en wat jouw thuis het perfecte thuis maakt voor deze dit mooie meisje. We zien je mail heel graag tegemoet!

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!