Spike, what’s not to like? :)

Spike, what’s not to like? 🙂

spike-herplaatsing-witte-kat-kattenherplaatsing (7)

Cuijk, 14 maart 2019

Ja, dat is misschien een rare titel. 😉 Maar wat we ermee bedoelen: Spike is bijzonder mooi met zijn unieke tekening. Hij is jong, speels, vrolijk, gezellig, een ontzettende lieverd, hij kan goed omgaan met honden en katten…dus…what’s not to like? 🙂

Dan vraag je je af waarom zo’n prachtexemplaar van een jonge kat in de opvang is beland bij Kattenherplaatsing. De reden is intens triest en het baasje, dat wij heel goed hebben leren kennen in de afgelopen maanden, is er kapot van. Hij is permanent afgekeurd wegens ziekte, hij heeft moeten verhuizen en er is simpelweg geen budget meer om zijn huisdieren te houden.

De andere dieren thuis

Deze enorme dierenliefhebber had ook twee hondjes die succesvol zijn herplaatst door N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes, een organisatie waar wij al jaren tot volle tevredenheid mee samenwerken. Zijn katje Spot vond al eerder via ons een fijn thuis en de grootste vriend van Spike, Vlek, is erg gelukkig bij familie.

Het baasje heeft Spike zelf herplaatst, maar dit bleek niet het goede thuis voor hem. Om die reden is Spike bij Marieke in de opvang gekomen en wij gaan op zoek naar het ALLERBESTE thuis voor hem. Want het is een heel bijzonder ventje, die ieders hart al heeft gestolen en we willen echt dat hij op de goede plek terechtkomt! ♥

spike-opvang-marieke-kattenherplaatsing (9)Kosteloos opgevangen en inzamelingsactie

Hoewel Kattenherplaatsing.nl geen katten opvangt, maken we af en toe een uitzondering in een noodsituatie. Door de reden van afstand was er natuurlijk ook geen budget voor voeding, verzorging en dierenartsbezoek. Marieke heeft deze leuke kat bij wijze van grote uitzondering kosteloos opgevangen. Vooral ook omdat het hier gaat om een liefhebbend baasje dat álles over heeft voor zijn dieren en dat is ons wel gebleken de afgelopen maanden. ♥ Ook het baasje van Spike en zijn zoon hebben een bijzondere plek gekregen in het hart van Marieke en zij wilde hen in deze situatie hulp bieden. We hebben een succesvolle inzamelingsactie georganiseerd om de kosten te kunnen dragen en nu Spike zorgvuldig is gecheckt door de dierenarts, is hij klaar voor een nieuw thuis!

Aparte opvangkamer voor katten

Omdat dit leuke ventje direct compleet zindelijk was in de opvang, mocht hij de tweede dag bij Marieke thuis gebruik maken van de hele bovenverdieping en de gang beneden. Omdat haar eigen katje Chloe niet van andere katten houdt, komen zij niet met elkaar in aanraking.

spike-in-de-opvang-kattenherplaatsing (7)
Het baasje van Spike vertelde dat hij ook daar altijd naar buiten zat te kijken. Bij Marieke ligt hij ook bijna altijd op de vensterbank. We vinden het heel fijn als hij in zijn nieuwe thuis ook een hoge plek heeft om naar buiten te kijken!

Laten we gauw alles vertellen over deze geweldige, heerlijke, lieve knappe jongen. Het is nogal een lang verhaal, dat we geprobeerd hebben “leesbaar” te maken met foto’s. Zowel Marieke als het baasje van Spike vinden het erg belangrijk dat hij op de allerbeste plek terechtkomt waar hij heel erg gelukkig wordt. Marieke is in korte tijd ook al heel veel gaan geven om deze lieve jongen en de geïnteresseerden willen we door middel van deze tekst dan ook zo goed mogelijk “screenen”.

spike-opvang-kattenherplaatsing (9)

 • witte kat met zwarte aftekeningen, een zwarte staart met een wit topje ♥
 • in mei wordt hij 2 jaar oud (geboren in mei 2017)
 • gecastreerde kater
 • gechipt
 • geen raskat
 • Spike is NIET doof!
 • het is nu een binnenkat maar misschien zou hij het wel heel fijn vinden om een veilig omheind balkon te hebben of een tuintje. Omdat witte katten gevoelig zijn voor zonverbranding, is het dan wel belangrijk zijn oortjes in te smeren met antizonnebrandmiddel. Daar vind je hier meer informatie over.
 • deze jongen gebruikt de kattenbak uitstekend! Hij lijkt het zelfs graag te doen als zijn opvangvrouwtje erbij is en natuurlijk bekijkt Marieke het resultaat met interesse en een compliment. 🙂

Honden (klik op de foto’s voor een vergroting)

Spike is opgegroeid met twee chihuahua’s en we hebben daar een fantastisch filmpje van. Hij is onverschrokken en vindt het heerlijk om met honden te spelen. Als er honden in zijn nieuwe thuis aanwezig zijn, dan zou dat erg leuk zijn voor hem! Maar het moeten natuurlijk wel honden zijn die al aan katten gewend zijn.


Andere katten

Dit kereltje woonde samen met katten van verschillende leeftijden en dat ging heel erg goed. Hij was beste vrienden met Vlek, op de foto liggen ze samen innig verstrengeld te slapen. ♥ We hebben daar ook een heel lief filmpje van. We gunnen het Spike enorm dat hij weer zo’n fijn kattenvriendje krijgt en hij heeft dat ook echt nodig. Hij probeert in de opvang contact te zoeken met Chloe, hij steekt zijn pootjes onder de huiskamerdeur door en “roept” haar. Maar Marieke’s katje is helaas niet sociaal en heeft geen enkele interesse om kennis te maken met deze lieve logé.


Andere dieren

Spike is gewend aan kippen en ging daar heel goed mee om. Hij kende ook een hamster. Hij kwam er niet mee in aanraking als de hamster los liep, maar als het diertje in de kooi zat, dan gaf hij kopjes tegen de kooi. Hij probeerde niet op het beestje te jagen en bezorgde het hamstertje ook geen stress. ♥

Karakter en gedrag van Spike

Deze jonge kerel heeft echt alles mee. Hij is erg lief en zachtaardig. Hij heeft een heel zachte stem waarmee hij grappige piepgeluidjes maakt als hij miauwt. Vreemde mensen vindt hij niet eng en hij laat zich aanhalen. Deze jongen is perfect gesocialiseerd met mens en dier. Hij speelt graag met van alles en nog wat. Hij vindt het ook leuk om hard te rennen als hij aan het spelen is. Spike is geen schootkat en hoewel hij zich graag laat aaien, komt hij daarvoor naar je toe. Als je het zelf heel graag wil, dan loopt hij wel eens weg. 🙂

spike-profielfoto-kattenherplaatsing-adoptie-kat

Horizontaal krabben

Misschien is het je nooit eerder opgevallen, maar er is een verschil bij katten in het krabgedrag. Er zijn katten die graag horizontaal hun nagels uitkrabben en katten die dit het liefst verticaal doen. Deze jongen heb ik in zijn tijd in de opvang alleen maar horizontaal zien krabben en hij doet dat fanatiek (en minutenlang aan een stuk!) aan de twee matten die ik heb liggen. De deurmat in zijn opvangkamer en de deurmat bij de voordeur. Dat mag hij ook, het zijn deurmatten maar ze zijn oersterk en ik vind het geen enkel probleem als mijn katten hun nagels daaraan scherpen.

spike-herplaatsing-witte-kat-kattenherplaatsing (4)

Locatie van de krabmat

Voor jou als nieuw baasje is het wel belangrijk te weten dat meneertje dus weinig geeft om een krabpaal (wel om in te liggen, maar zelden om aan te krabben) en dat je zorgt dat je een mat of kleed hebt waar hij het aan mag doen, zodat je mooie vloerkleed gespaard blijft! De locatie van de mat (of matten) waar hij aan mag krabben is belangrijk. De meeste katten willen op een “strategische plek” krabben, daar waar het allemaal gebeurt. En dat is de plaats waar mensen binnenkomen en weggaan en waar hij (vreemde) katten ziet door de ruit. Dat zijn de plekken waar hij wil laten weten dat dit zijn eigen territorium is. Vandaar dat deurmatten bij de toegangsdeuren bij veel horizontale krabbers favoriet zijn.

schoonloopmat-blokker-nagels-uitkrabben-kat-kattenherplaatsing-kattenvoorlichting
Schoonloopmatten in diverse maten van Blokker, de kwaliteit hiervan is goed

Advies voor de aankoop van een mat

Ons advies is een mat van sisal te kopen voor deze jongen, of een droogloopmat (als je die nog niet hebt). Een droogloopmat wordt ook wel schoonloopmat genoemd. De beste kwaliteit van deze matten is te koop bij veel bouwmarkten (Marieke heeft er daar twee van waar Spike het zo graag op doet) en bij Blokker. Je vindt ze ook vaak bij andere winkelketens waar ze goedkoper zijn, maar de kwaliteit is dan minder goed. Bij IKEA hebben ze een kleed van jute (daar heeft Marieke zelf geen ervaring mee bij haar katten, maar het schijnt dat katten dat ook prettig materiaal vinden).

Positief leren

Wij zijn voorstander van positief leren. Dus beloon Spike als hij aan zijn eigen mat krabt, maak zijn eigen krabplaatsen aantrekkelijk met Valeriaanspray of door erop te spelen met speelgoed. Als hij ergens krabt waar het niet mag (hij kan dat niet weten als hij net bij jou woont!) pak hem dan rustig op en zet hem neer waar het wel mag. Straf bij katten werkt niet en wij vinden straf ook absoluut ongewenst om ander gedrag aan te leren. Hier vind je tips je hoe je het beste omgaat met krabben op plaatsen waar het niet mag.

spike-herplaatsing-witte-kat-kattenherplaatsing (6)

Miauwen

Spike miauwt af en toe als hij iets wil. Tot nu toe is dat “willen”: in de huiskamer komen als Marieke daar is maar hij wil ook graag de huiskamer in als Marieke juist bij hem is. In het tweede geval gaat het hem waarschijnlijk om Marieke’s poes Chloe, die hij ruikt en met wie hij (als sociale kat) graag wil spelen. Maar dat ziet Chloe absoluut niet zitten, dus hij mag helaas niet in de huiskamer.

Dit jongetje heeft een lief, zacht stemmetje en is absoluut niet vervelend. Wel probeert hij het een aantal minuten lang, om zijn zin te krijgen door te miauwen. Het is heel erg belangrijk dat je dit gedrag negeert! Katten zijn erg slim en als hij merkt dat miauwen iets oplevert, zal hij het vaker en misschien ook lánger gaan doen.

Marieke heeft veel ervaring met het afleren overmatig miauwen, zowel bij haar eigen katten als bij opvangertjes die hier in het verleden veel succes mee hadden in hun vorige thuis. De remedie is simpel: volkomen negeren. Niet zuchten, niet roepen, niet boos worden, niet aankijken, helemaal niets. Pas als hij stil is, kan er weer worden gespeeld en krijgt hij knuffels en aandacht. Dit werkt goed bij iedere kat. We vinden het belangrijk je hierop te wijzen zodat dit – nu nog onschuldige gedrag – niet ontaardt in vervelend en storend gedrag doordat je als baasje niet weet hoe je hier op de goede manier mee moet omgaan.

Giftige kamerplanten

Spike is helemaal gek op zijn eetbare kamerplant. Elke dag knaagt hij daar meerdere keren aan. Hij hoeft er niet van over te geven. Met die plant mag hij doen wat hij wil! De plant zal snel in de revalidatie moeten, 🙂 de eerste Chlorophytum had hij op dag 1 al helemaal gekortwiekt en is vervangen door een andere.

Hij is nog jong en nieuwsgierig, alles wat beweegt is leuk. De planten zijn ook buitengewoon fascinerend. Hij was steeds bezig met de Zamioculcas, hij wilde er elke keer heen, wat een geweldige plant vond hij dat!

Maar toen hij een hap wilde nemen van de giftige Zamioculcas, heeft Marieke acuut alle giftige kamerplanten van de bovenverdieping weggehaald (Sansevieria en Zamioculcas). Marieke weet dat ze giftig zijn voor katten, maar heeft deze planten al jaren (hoog) staan omdat haar eigen katten er niets mee doen. Maar deze kat doet dat dus wel! 🙂 Je ziet dit gedrag heel vaak bij (jonge) binnenkatten. Als het mooie kereltje bij jou komt wonen, is het zaak voor jou om uit te zoeken of je giftige kamerplanten in huis hebt en deze weg te zetten waar hij er niet bij kan. Of “herplaats” je plant naar familie of vrienden. 🙂 Spike kan goed klimmen en is erg gemotiveerd om een plant een bezoekje te brengen, dus hou daar rekening mee. Welke planten zijn nog meer giftig voor katten? Hier vind je een goede lijst.

Dracaena: ook giftig

davenportgarden-zz-plant-zamioculcas-zamiifolia

De Dracaena is een populaire kamerplant en misschien heb jij deze thuis ook wel. Deze plant heeft een enorme aantrekkingskracht op katten omdat de bladeren lekker van vorm en structuur zijn om op te eten. Verschillende katten zijn al in levensgevaar in de dierenkliniek beland door het eten van deze plant. Ons advies is géén Dracaena in huis te houden of te halen als je katten hebt, deze plant is zeer giftig.

Veilige planten voor katten

plantsome-logo-kattenherplaatsing-kattenvoorlichting-spike

Er zijn betere alternatieven. Plantsome heeft een leuk, kort lijstje gemaakt met veilige kamerplanten voor katten.

Makkelijk in de omgang

Dit kereltje is heel makkelijk in de omgang. Hij laat zich makkelijk optillen en in de reismand gaan vindt meneertje geen probleem. Op de heenweg krijg je gratis een radioconcert van Spike, maar ook dan is zijn stem niet luid. Op de terugweg is hij zo onder de indruk dat hij er helemaal stil van is. Een vlooienpipet in zijn nek krijgen vindt hij geen punt.

Filmpjes: spelenGezondheid

In het “tweede thuis” waar Spike 7 weken gewoond heeft, zijn wat dingetjes niet goed gegaan. We willen daar hier op internet verder niet over uitweiden maar in een persoonlijk gesprek kunnen we je meer vertellen. Spike heeft daar een blaasontsteking opgelopen. Door de dierenarts is urineonderzoek gedaan en hij heeft gelukkig géén blaasgruis! In maart 2019 is Marieke opnieuw met hem naar haar eigen dierenarts gegaan. Hij is uitgebreid gecheckt en gevaccineerd. Vanaf 3 april wordt hij verwacht voor een controle waarbij hij een niesziekte-booster krijgt (extra preventieve vaccinatie) en dan zal nog een keer urineonderzoek worden gedaan. Dit kan thuis heel eenvoudig met korrels van KatKor in de kattenbak, zo is het de eerste keer ook gelukt om urine op te vangen. Belangrijk: Spike is compleet zindelijk! Hij krijgt tijdelijk speciaal voer. Na zijn controle op 3 april kan hij over op deze speciaalvoeding van Hill’s en als die zak op is, kan hij weer over op normale brokjes van jouw eigen keuze (we kunnen je gratis advies geven over goede kattenvoeding als je dat wil). Spike is behandeld tegen vlooien en wormen en heeft geen oormijt of andere besmettelijke ziektes.

Poe poe

Nu denk je misschien: poe poe, ik was al hartstikke enthousiast over Spike, maar dit is allemaal nogal wat. Wat gaat dat allemaal kosten en krijg ik wel een gezonde kat mee naar huis? Zeker wel! Bij katten ontstaat blaasontsteking zonder gruis vaak door stress en ook bij Spike is dit het geval. Daarnaast is het natuurlijk heel erg belangrijk op de kattenbak goed schoon te houden. Dat hij bij Marieke compleet zindelijk blijkt te zijn, komt dan ook door het feit dat hij hier geen stress ervaart en dat zijn kattenbak altijd lekker fris is. Ook bij zijn baasje is hij altijd zindelijk geweest. Over hoge kosten hoef je je absoluut geen zorgen te maken. Spike krijgt veel spullen en voer mee naar zijn nieuwe thuis zodat je daar in de eerste weken totaal geen zorgen over hebt. Omdat hij geen ziektes of aandoeningen heeft, zal hij met de juiste behandeling compleet genezen van zijn blaasontsteking en dan is hij weer tiptop in orde.

spike-in-de-opvang-kattenherplaatsing (1)

Vaccinatie

Hij is na zijn eerste levensjaar niet meer gevaccineerd. Hoewel wij adviseren om ook binnenkatten te laten enten omdat andere mensen besmettelijke ziektes kunnen meenemen aan hun kleren of schoenen, laten veel baasjes hun binnenkat niet vaccineren en om die reden is dat bij Spike ook niet meer gedaan. In maart is hij geënt en vanaf 3 april kan hij naar de dierenarts voor zijn niesziekte-booster. Dat is een extra “kleine” vaccinatie om te zorgen dat zijn weerstand optimaal is. We weten natuurlijk niet waar zijn nieuwe baasje woont, maar het heeft onze voorkeur dat je dit bij onze “huis-dierenarts” Dier & Arts in Boxmeer laat doen. Dan krijgt hij het vaccin van dezelfde fabrikant en daardoor is de kans dat hij beschermd is tegen niesziekte optimaal. Daarnaast valt dit onder “herhalingsconsult” voor Spike waardoor de kosten voor jou lager zijn dan dat je dit bij je eigen dierenarts laat doen.

Voeding

spike-blikvoer-nieuwe-baasje-kattenherplaatsing
Een paar merken goede kwaliteit blikvoeding: Bozita, Leonardo en MAC’s. Klik op de foto om meer te lezen over dit goede voer!

Spike is razend op goede kwaliteit blikvoer. Hij krijgt allerlei verschillende soorten en structuren en hij vindt het allemaal even lekker.

Blikvoer is géén luxe extraatje

In tegenstelling tot wat de meeste baasjes denken, is blikvoeding géén “luxe extraatje” van de supermarkt, dat je 1x per week geeft. Blikvoer komt het dichtst in de buurt van natuurlijke voeding van de kat: prooidieren met 80% vocht. Welvaartsziekten zoals diabetes, nierfalen en blaasgruis komen bij wilde katten niet of nauwelijks voor en dit komt omdat ze vochtrijke voeding eten! We hopen dat alle kattenbaasjes meer goede kwaliteit blikvoeding aan hun katten gaan geven en dan wat minder brokjes. Meer informatie over goede blikvoeding vind je hier.

Brokjes eet hij ook goed, dus daarover geen zorgen. 🙂

Chlorophytum Comosum, de eetbare plant voor katten

Het kereltje is helemaal verzot op de Chlorophytum Comosum, een eetbare plant voor katten. Hij krijgt er eentje mee naar zijn nieuwe thuis. 🙂 Hij hoeft er overigens niet van over te geven. Sommige katten eten het om die reden, om een haarbal kwijt te raken, maar Spike eet het voor de lol om het zo maar te zeggen. Hij geniet er echt van. Het kan ook zijn dat katten dit instinctief eten omdat er bepaalde voedingsstoffen in planten zitten die hun lichaam nodig heeft.

Reden van afstand

Het liefhebbende baasje heeft afstand moeten doen van al zijn dieren en hij is er kapot van. Hij is permanent afgekeurd wegens ziekte, hij heeft moeten verhuizen en er is simpelweg geen budget meer om zijn huisdieren te houden. Deze enorme dierenliefhebber had ook twee hondjes en zijn andere katten zijn gelukkig al succesvol herplaatst. We willen nu echt alleen het allerbeste thuis voor Spike, ook voor de gemoedsrust van zijn baasje. Daarom is deze tekst zo lang en uitgebreid, zodat we mensen die reageren zo goed mogelijk kunnen “screenen”. Want helaas (zoals het altijd gaat) zijn er al reacties gekomen op Spike van mensen die alleen maar kijken naar zijn schitterende uiterlijk en zich nog totaal niet hebben afgevraagd of het karakter van Spike wel past bij hun leef- en thuissituatie.

spike-opvang-maart-2019 (13)

Kosten verbonden aan de overname

Marieke heeft Spike (bij wijze van uitzondering) kosteloos opgevangen bij haar thuis. Omdat de reden van afstand is dat het baasje de kosten niet meer kan dragen, was het natuurlijk ook logisch dat er geen geld was voor afstandskosten om Spike te voeren, te voorzien van kattengrit, ontvlooi, ontworm, de dierenarts, etc. Gelukkig hebben we een groot deel van alle gemaakte kosten kunnen dragen door onze succesvolle inzamelingsactie. We hebben een fantastisch bedrag binnengehaald dankzij lieve donateurs! Omdat geen enkele kat bij ons “gratis” weggaat, wordt ook voor Spike een overnamebedrag gevraagd. Dit doen we ook omdat we niet willen dat handelaren of mensen met slechte bedoelingen op onze katten zullen reageren. Daarnaast willen we niet dat Spike wordt overgenomen als een impulsaankoop. Dit knappe ventje is zijn “aankoopprijs” meer dan waard, het is een fantastische kat! Voor Spike wordt een overnamebedrag van
€ 75,- gevraagd. Dit is overigens nog ver onder het tarief dat asiels vragen voor een kat, maar de kosten voor het vervolgconsult bij de dierenarts in Boxmeer komen ook voor rekening van zijn nieuwe baasje. 😉 Maar je krijgt dan ook heel veel spulletjes mee als je hem een platina mandje geeft!

Spulletjes die Spike mee krijgt naar zijn nieuwe thuis

spike-opvang-maart-2019 (3)
Spike is gek op het valeriaankussentje en dat krijgt hij ook mee

Als Spike bij jou komt wonen, dan krijgt hij heel wat spulletjes mee! 🙂

 • informatie over goede blikvoeding en de introductie van een nieuwe kat
 • dossiers en verslagen van de bezoeken aan beide dierenartsen
 • vaccinatieboekje
 • het verhuisformulier, dat tevens een wettig eigendomsbewijs is waarmee jij na de proeftijd de eigenaar bent van Spike
 • zijn eigen kattenbak waar hij best wel aan gehecht is 🙂 hoewel hij het op de andere XXL-kattenbak ook uitstekend doet
 • reismand
 • 3 van zijn eigen ligkussentjes (het is voor hem fijn zijn vertrouwde geur te herkennen in zijn nieuwe thuis)
 • 1 verenstokje (speelgoed)
 • 1 kattenhengel (speelgoed)
 • 1 valeriaankussentje (speelgoed, hij is er gek op)
 • eetbare plant waar hij dol op is
 • een zak van 1,5 kilo speciaalvoer (brokken): Hill’s Feline Metabolic + Urinary Stress
 • als er nog wat over is krijg je ook onderhoudsvoeding van Royal Canin en Hill’s mee. Dit zijn dure maaltijdzakjes speciaalvoeding die hij ook nog mag eten als zijn blaasontsteking al volledig is genezen
 • 2 blikken natvoer van 400 gram, een kuipje Naturo en een kuipje Specific voor de blaas. Dit zijn kwaliteitsmerken waarover je hier meer kunt lezen. Mocht je deze merken nog niet kennen, dan kun je er op deze manier voordelig mee kennismaken. 🙂
 • het restant van zijn flesje Yumega Oil, een voedingssupplement dat hij nu krijgt (hoeft hij niet meer te hebben als dit flesje op is)
 • 6 zakjes KatKor speciale kattenbakkorrels om zijn urine op te vangen t.b.v. zijn controlebezoek aan de dierenarts in Boxmeer, vanaf 3 april 2019
 • wat er nog over is van de zak kattengrit van 14 kilo, hij vindt de Golden Grey-kattenbakvulling erg fijn en zo kun je zelf thuis testen of jij dit ook een prettig merk vindt in gebruik

Filmpje van Spike, spelend met zijn valeriaankussentje

Wat zoeken wij voor thuis?

 • liefhebbende baasjes die niet straffen
 • mensen die bereid zijn (minimaal dagelijks) met hem te spelen als hij dat wil
 • een plek waar hij op het balkon, in de tuin of zelfs los naar buiten kan
 • baasjes die het geen probleem vinden zijn oren in te smeren met antizonnebrand als hij buiten komt in de zomer
 • een thuis waar niet wordt bespaard op de kosten van een kat (ook zijn baasje vindt dat heel erg belangrijk)
 • waar goede kwaliteit blikvoeding en een goed merk brokken wordt gegeven
 • we zoeken baasjes die minimaal 1x per jaar de dierenarts bezoeken voor controle en/of vaccinatie (of in plaats daarvan een titerbepaling)
 • baasjes die niet besparen op de dierenarts en een spaarpotje hebben of Spike laten verzekeren zodat hij altijd naar de dierenarts kan als het nodig is
 • een thuis met minimaal een kat van dezelfde leeftijd (2 jaar), of jonger, is een vereiste
 • we zoeken een thuis zonder jonge kinderen
 • oudere, verantwoordelijke kinderen die een kat respecteren zijn geen probleem
 • er mogen honden wonen die al aan katten gewend zijn (hoeft niet)
 • een thuis waar hij (op de vensterbank of krabpaal) naar buiten kan kijken, dat vindt hij heel erg fijn
 • mensen die er rekening mee houden dat hij een horizontale krabber is en dus een mat of kleed nodig heeft daarvoor waarop hij mag krabben
 • vooral tijdens de eerste maand proeftijd willen we graag weten hoe het met Spike gaat en af en toe een update ontvangen in de vorm van appjes/foto’s/filmpjes of een mailtje.

Toelichting op bovenstaande wensen

We zouden het dit ventje enorm gunnen als hij een thuis krijgt met een kattenvriendje m/v van dezelfde leeftijd (ongeveer 2 jaar). Zijn nieuwe kattenmaatje mag ook gerust jonger zijn, Spike heeft energie zat. Een katvriendelijke hond zou hij gezellig vinden maar dat is geen must. Spike wordt niet geplaatst bij honden die nog géén katten gewend zijn.

De juiste introductie bij jou thuis

Bij wat voor dieren hij ook komt te wonen, het is heel belangrijk de introductie bij jou thuis op de juiste manier aan te pakken zodat er geen gevechten ontstaan en dit ventje een band kan gaan opbouwen met een andere kat. We zoeken baasjes die daarvoor de rust en het geduld kunnen opbrengen en dit niet overhaasten. Hoe je katten op de juiste manier aan elkaar laat wennen, lees je hier. Spike is heel erg sociaal, maar een nieuw thuis is natuurlijk erg wennen voor hem. En van zijn vorige plek, waar hij 7 weken gewoond heeft, naar “de opvang” was ook al een grote verandering voor hem. Na 2 dagen voelde hij zich al volkomen thuis, zo makkelijk is hij in de omgang. Maar kennismaken met een nieuwe kat of hond moet echt rustig gebeuren!

spike-omheinde-tuin
In zijn vorige huis kwam Spike buiten in de ommuurde tuin en dat vond hij heel fijn!

Beschermen tegen zonverbranding

We zoeken een baasje dat zijn oren zal insmeren als Spike buiten komt. Dit is geen overdreven luxe. Marieke heeft het zelf mee moeten maken dat de witte oorrandjes van haar kat Chloe geamputeerd moesten worden in verband met zonverbranding (Chloe is een angstig katje dat zich niet laat insmeren). Dit is een zware operatie en de wond heelt vaak moeilijk. Dit gun je geen enkele kat om dit te moeten doormaken! In dit bericht vind je er alle informatie over en ook tips voor veilige antizonnebrandmiddelen die niet giftig zijn voor katten.

Kinderen

Spike kan niet worden geplaatst bij jonge kinderen. Jonge kindjes zijn nog niet in staat om de grenzen van een kat te herkennen en te respecteren en het is voor Spike belangrijk dat er niet naar hem wordt gegrepen of dat hij zich in het nauw gedreven voelt. Hij zal nooit uithalen! Hij vlucht als hij iets niet prettig vindt. Hij komt al uit een stressvolle situatie en we denken dat het gedrag van kleine kindjes voor hem teveel stress met zich meebrengen. Oudere, verantwoordelijke kinderen die een kat respecteren, hem met rust laten als hij slaapt en in staat zijn om het initiatief voor contact en knuffels aan Spike over te laten, zijn uiteraard geen probleem. En Spike zal heel erg graag met ze spelen, vooral een kattenhengel vindt hij fantastisch. 🙂


Schattige foto’s van Spike als kitten – klik op de foto’s voor een vergroting


Proeftijd

Zoals voor alle katten die via ons worden herplaatst, geldt er ook voor ons witte knaapje een proeftijd van één maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat in zijn nieuwe thuis, kun je Spike terugbrengen naar de opvang bij Marieke. Binnen de maand proeftijd krijg je dan het betaalde overnamebedrag retour, dat wordt op je bankrekening teruggestort.

Spike in één like 🙂

spike-herplaatsing-kat-mooie-ogen-kattenherplaatsing

 • witte kat met zwarte aftekeningen, een zwarte staart met een wit topje ♥ Hij heeft prachtige groene ogen!
 • in mei wordt hij 2 jaar oud (geboren in mei 2017)
 • gecastreerde kater
 • gechipt
 • ontwormd, ontvlooid en gevaccineerd in maart 2019
 • geen raskat
 • Spike is NIET doof!
 • het is nu een binnenkat maar hij zou het fijn vinden om een veilig omheind balkon te hebben of een tuintje
 • omdat witte katten gevoelig zijn voor zonverbranding, is het belangrijk zijn oortjes in te smeren met antizonnebrandmiddel als hij buiten komt. Daar vind je hier meer informatie over.
 • deze jongen gebruikt de kattenbak uitstekend en is goed zindelijk
 • hij zoekt een thuis met minimaal 1 andere jonge kat (2 jaar oud of jonger)
 • als je een of meerdere honden hebt die gewend zijn aan katten, dan zou Spike dat heel gezellig vinden (geen must)
 • het belangrijk de introductie zorgvuldig en rustig aan te pakken. Dit is een vereiste van Kattenherplaatsing.nl dat dit zo wordt aangepakt, omdat dit de grootste kans geeft dat Spike vriendjes kan worden met een nieuwe kat en/of hond. Lees hier meer daarover
 • hij zoekt een thuis zonder jonge kinderen
 • oudere, verantwoordelijke kinderen die respectvol omgaan met katten zijn geen probleem
 • lieve kat met een zacht karakter
 • we zoeken baasjes die minimaal dagelijks met hem willen spelen
 • niet bang voor vreemde mensen
 • laat zich makkelijk optillen en in de reismand vervoeren
 • tot zijn controlebezoek aan de dierenarts vanaf 3 april krijgt hij speciaalvoeding, je krijgt van alles mee!
 • hij gebruikt géén medicatie
 • er zijn géén aandachtspunten over zijn gezondheid. Vanaf 3 april moet hij voor urinecontrole en een niesziekte-booster (kleine vaccinatie) naar de dierenarts, de verwachting is dat zijn blaasontsteking dan compleet verholpen is en dan is hij tiptop gezond. De kosten van dit vervolgconsult zullen niet hoog zijn bij Dier & Arts in Boxmeer en komt voor rekening van de nieuwe eigenaar
 • hij heeft géén blaasgruis
 • de overnamekosten voor Spike zijn € 75,-, te voldoen aan Kattenherplaatsing.nl (contant of via bankoverboeking)
 • er geldt een proeftijd van één maand

Kennismaken met Spike

Ben je helemaal enthousiast geworden over mooie, lieve Spike? Stuur ons dan een berichtje en vertel ons waarom jouw thuis het allerbeste is voor Spike. 🙂 Misschien kunnen jullie dan met elkaar komen kennismaken!

Woord van dank

Het baasje van Spike en Kattenherplaatsing.nl willen bijzondere dank uitspreken aan:

 • alle donateurs die het potje van Spike hebben gevuld met grote en kleine donaties, waardoor we zijn opvang, voeding, verzorging en de dierenartskosten konden betalen. Jullie zijn kanjers! ♥

dier-en-arts-boxmeer-patty-marianne-vakkundige-dierenartsen-dieetvoer-kattenherplaatsing

 • onze huis-dierenarts, Dier & Arts in Boxmeer, waar we al jaren zo ongelofelijk tevreden over zijn. Bedankt dat jullie weer zoveel tijd hebben uitgetrokken om antwoorden te geven op onze vele vragen. We zijn heel erg blij met jullie goede zorgen voor onze opvangkatten en we vinden het erg fijn dat jullie zo je best doen om een dierenartsbezoek voor iedere kat met zo weinig mogelijk stress te laten verlopen. Zowel de dierenartsen als de assistentes blinken uit in expertise en advies. Heel erg bedankt daarvoor! ♥
 • Ook willen we heel graag kattenvriendin Dorette bedanken voor haar tijd en inzet voor Spike. Zij komt met Spike spelen en knuffelen als Marieke een lange werkdag van huis is en daarnaast staat zij ook op andere manieren altijd voor ons klaar. ♥

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!