Spot uit Schiedam heeft een thuis

Spot uit Schiedam heeft een thuis

kattenherplaatsing-spot-poes-schiedam (1)


Update 18 december 2020: Spot heeft een thuis!

We kregen erg veel reacties op Spot en de baasjes hebben de moeite willen nemen om iedereen een persoonlijk bericht te sturen. Heel erg veel werk, wat we ontzettend waarderen!

Deze lieve mensen zijn het geworden en op 23 december heeft de oorspronkelijke eigenaresse een fijne update gekregen:

“Kreeg vandaag het bericht dat ze savonds al lekker komt knuffelen, maar overdag nog wat nerveus is. Hopelijk gaat dat binnenkort ook beter en kan ze er voor altijd blijven.”

Met zulke lieve mensen met ervaring met bange katten, hebben wij er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen! ♥

“Geachte heer/mevrouw,

Wij zijn een echtpaar op zoek naar een kat. Wij zoeken een kat voor in de appartement die we een fijne thuis kunnen geven. Hiervoor hebben wij twee katten geadopteerd die als binnenkatten werden aangemerkt. Dit bleek niet te kloppen. De katten waren erg schuw. Dat vonden wij geen probleem. De katten waren waarschijnlijk mishandeld omdat ze bang waren voor alles wat een stokvorm had en handen. Na veel aandacht verloren ze hun angst volledig. Ze waren onderdeel van ons gezin. Echter kregen ze toen behoefte om naar buiten te gaan. Omdat dit niet kan bij ons, begonnen ze de boel te slopen uit verveling. Daarom zoeken wij naar een kat die binnenshuis wil en kan blijven zonder het meubulair te slopen.

Wij zijn twee parttime werkenden zonder kinderen of huisdieren. We hebben een appartement met een afgesloten balkon. Dankzij de twee hiervoor genoemde katten hebben we heel veel ervaring met het omgaan met bange katten. De katten waren na het wonen bij ons niet meer angstig zoals voorheen. Wij weten heel goed om met katten om te gaan. Ik heb katten gehad in mijn jeugd. Verder spenderen we veel tijd met onze katten gewoonweg omdat we het leuk vinden. We grappen altijd dat we kattentherapie moeten gaan beginnen.

Met vriendelijke groet,”


Schiedam, 5 december 2020

Spot is een mooi en gezond poesje van 5 jaar oud. Ze heeft veel problemen met een van de andere katten in het “samengestelde kattengezin” en ze ervaart veel angst en stress van de gevechten, die ze zelf net zo vaak begint als de andere kat. We zoeken voor Spot een fijn en rustig thuis waar ze nog verder kan opbloeien, want in het contact met vreemde mensen heeft ze al heel grote stappen gemaakt de afgelopen tijd! Laten we gauw alles vertellen over Spot.

Spot

 • leeftijd: 5 jaar
 • geboortedatum: 16 juli 2015
 • gesteriliseerde poes
 • gechipt: ja
 • kleur: cypers-wit
 • raskat: nee
 • binnen of buiten: een thuis met een veilig omheind balkon of dakterras is prima voor haar. Mocht je een kattenren hebben aan huis of een 100% catproof omheinde tuin, dan zou dat super zijn, maar het is geen must
 • gewend aan kattenluikje: nee
 • maakt goed gebruik van de kattenbak: ja, ondanks alles stress en spanningen thuis zijn alle katten gelukkig nog zindelijk!
 • gebruikt een krabpaal: ze krabt zowel horizontaal als verticaal aan de krabpaal, dus het is belangrijk dat ze die mogelijkheden ook krijgt in haar nieuwe thuis
 • gewend aan kinderen: ja, maar een rustig thuis zonder kinderen is beter voor haar. Het is dus ook belangrijk dat je geen kinderwens hebt
 • gewend aan andere katten: ja, maar alleen met een poes ging het echt goed samen. We willen het risico niet nemen dat het met een andere kat ook niet goed zal gaan. We zoeken dus een thuis zonder andere katten
 • gewend aan honden: nee en we zoeken dan ook een thuis zonder honden
 • lief naar mensen in het gezin: ja, maar ze is wel eenkennig (geweest). Dat gaat steeds beter en ze laat zich ook knuffelen door anderen
 • wordt graag geaaid of geknuffeld: als ze je eenmaal kent en vertrouwt, blijft ze het liefst de hele dag op schoot zitten! ♥
 • laat zich optillen: nee, dat vindt ze echt niet prettig
 • eenkennig: dat wordt gelukkig steeds minder
 • bang voor vreemde mensen: soms. Ze observeert vreemde mensen het liefst vanaf hoogte
 • speels: soms. Het laserspeelgoed vindt ze leuk en ze wil wel spelen met speelgoed als de situatie dat toelaat
 • dieetvoer: nee, ze eet brokjes
 • medicijnen: nee
 • laatste datum van vaccinatie/inenting: 24 juli 2020
 • in bezit van vaccinatieboekje of dierenpaspoort: ja
 • voor het laatst behandeld tegen vlooien en wormen: november 2020
 • bijzonderheden of aandachtspunten over de gezondheid: nee. Het dierenartsdossier is beschikbaar voor de nieuwe eigenaar
 • reden van herplaatsing: slechte relatie met een van de andere katten in huis, daardoor vechten en angst
 • te betalen door de nieuwe eigenaar: € 75,-
 • het overnamebedrag is bedoeld voor: de baasjes
 • woonplaats: Schiedam
 • er is sprake van een proeftijd van 1 maand. als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat Spot terug naar haar baasjes en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis voor haar. Maar dit zou natuurlijk ongelofelijk stressvol zijn voor Spot, dus we hopen in één keer de beste match te maken zodat ze niet meer hoeft te verhuizen naar een nieuwe eigenaar!
 • we vinden het fijn als je de eigenaar gedurende de eerste maand na de verhuizing op de hoogte houdt van hoe het gaat met Spot. Sommige baasjes maken een groepsapp aan, anderen doen het via e-mail of telefonisch

Karakter en gedrag

Spot is altijd al een gevoelig poesje geweest. Als jong katje was ze eenkennig naar haar vrouwtje toe. Vreemde menen waren Heel Eng. Dan ging ze blazen, grommen en zich vooral heel snel verstoppen! Spot miauwt veel en knabbelt het liefste aan plastic (iedereen heeft zo z’n hobby’s hè!). 🙂 Mocht je hier meer over willen lezen, het wordt goed uitgelegd in dit artikel.

Bijzonder is dat andere mensen minder eng geworden zijn, sinds de zwangerschap en bevalling van het vrouwtje van Spot! Vreemde mensen mogen in de buurt komen. Dat is al een hele vooruitgang!

 

Historie

1,5 jaar geleden is het vrouwtje gaan Spot gaan samenwonen. Spot woonde al samen met een andere poes en dat ging altijd goed. Het baasje heeft een poes en een kater.

De baasjes hebben de introductie met de andere katten heel erg rustig aangepakt, dit geeft altijd de grootste kans op succes. Na al die tijd kan Spot helaas nog steeds niet wennen aan de kater. Altijd zijn ze aan het blazen, grommen en slaan naar elkaar. Ze gaan elkaar ook niet uit de weg!

De baasjes hebben de introductie vervolgens helemaal opnieuw gedaan en alles geprobeerd om de poezen fijn te laten samenleven. In de zomer ging het dan wel iets beter. De andere drie katten waren dan veel buiten. Spot bleef liever binnen en had dan het rijk alleen. Zodra de kater binnenkwam, was het weer meteen strijd. Deze poes ervaart veel angst en stress omdat de kater haar op ieder moment kan bespringen. Maar zij doet dit ook bij hem! Echt een heel vervelende situatie, al die strijd thuis, waar geen enkele kat (en baasje) gelukkig van wordt.

Bang voor kinderen

Spot is gewend aan kinderen, die hebben de baasjes nu ook. Maar ze is angstig. Ook door de stress van de kat waar het niet goed mee samen gaat. Spot kan dan door onverwachte bewegingen en geluiden uithalen en blazen. Dit heeft ze ook naar vreemden gedaan, maar dit gaat steeds beter. Ze komt nu ook uit zichzelf knuffelen met andere mensen. Het initiatief moet wel bij haar liggen, anders gaat ze direct blazen en slaan.

Binnen of buiten?

De andere poezen in het huis gaan naar buiten onder de hordeur door. Dat snapt Spot niet 🙂 en daarom komt ze ook niet buiten. Omdat ze zo angstig is, is ze ook niet geschikt om los buiten te lopen. Ze komt nu alleen op het balkon. Ze wil eigenlijk wel verder gaan ontdekken, maar omdat ze zich niet laat optillen, is het natuurlijk lastig om haar binnen te halen als het nodig is. Een nieuw thuis met een balkon is prima voor haar, als je een kattenren hebt of een 100% catproof omheinde tuin, dan is dat ook zeker een heel goede optie voor haar. Alleen een schutting is niet voldoende! Kijk hier voor meer informatie over het catproof afzetten van je tuin.

 

Interesse?

We zijn het best en het snelst bereikbaar via e-mail. Liever niet bellen als je interesse hebt in deze kat, stuur ons in plaats daarvan een gemotiveerd mailtje met uitleg over je thuissituatie en wat je deze leuke herplaatser kunt bieden. Door de drukte kan het een aantal dagen duren voordat we kunnen reageren, maar we geven de reacties op de katten in de bemiddeling natuurlijk voorrang op de vele andere mails die we iedere dag krijgen.

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!