Thuis gevonden voor de twee liefste broertjes

Thuis gevonden voor de twee liefste broertjes

pablo-pasa-whiskas-katjes-brits-kortharen-kattenherplaatsing (2)


Update 4 oktober 2019

Op 4 oktober kregen we een fijne update en foto’s van de nieuwe baasjes van Pablo en Pasa.

“Wij zijn superblij met ze en gaan goed voor ze zorgen! Ze moeten natuurlijk nog even wennen aan hun nieuwe omgeving en alle vreemde geluiden, maar ze maken het goed!”


Update 1 oktober 2019

HOERA! De aanhouder wint! Gelukkig was de eigenaresse in de gelegenheid om ruim de tijd te nemen het best passende baasje te vinden voor haar geliefde broertjes Pablo en Pasa. We begrijpen dat niet iedereen deze “luxe” heeft, soms kan een kat echt niet thuis blijven wonen en is er haast bij. We hebben ontelbaar veel reacties gehad op de broertjes die we allemaal serieus beantwoord hebben. Helaas bleek vaak dat geïnteresseerden, ondanks de ‘luide & duidelijke tekst’, in de veronderstelling waren dat alle Brits Kortharen rustig en kalm zijn. En dat zijn deze broertjes niet! Ze zijn energiek en speels. En dat moet bij je passen! Niet iedereen begreep waarom er een overnamebedrag werd gevraagd, dat overigens alleszins redelijk is voor raskatten van zo’n jonge leeftijd. Dat was ook erg jammer, als na lange telefoongesprekken met geïnteresseerden, de prijs een onoverkomelijk obstakel bleek. Er waren natuurlijk nog veel meer redenen waarom andere serieuze geïnteresseerden het uiteindelijk niet geworden zijn. Dat was voor sommige enthousiaste mensen echt wel even slikken. Maar de baasjes hebben bij ons natuurlijk het laatste woord. Zij kennen hun katten door en door en weten wat ze nodig hebben. En dat de eigenaar zelf ook een “100% match”-gevoel heeft, is ook heel erg belangrijk en soms spelen dan andere gevoelsmatige redenen voor een kattenbaasje mee.

Al met al heeft het maar liefst 4 maanden geduurd, maar nu zijn Pablo en Pasa dan toch echt verhuisd naar hun platina mandje! 🙂

En wel naar deze lieve mensen. 🙂

“Op de website dierenasiels.com kwam ik de prachtige broers Pablo & Pasa tegen.  Zijn de mannen nog beschikbaar?

Mijn man en ik zijn op zoek naar gezelschap van 2 katten. Ik heb mijn hele leven al katten gehad. Mijn man wordt af en toe gestoord van me omdat ik zo’n beetje elke kat die ik tegen kom wil aaien en knuffelen…Helaas is de laatste kat die wij hadden dit jaar overleden en vinden we het nu wel een beetje stil in huis.

Een korte beschrijving van onze woon/werksituatie: wij wonen in een huis met een ruime tuin waarin de katten lekker kunnen rondlopen en ravotten. De tuin is bijna helemaal afgesloten; de laatste hand aan het volledig afsluiten en catproof maken van de tuin is gelegd. Wij hebben geen thuiswonende kinderen en geen andere huisdieren. Wij werken beiden als zelfstandige en werken daardoor ook regelmatig vanuit huis.

Als wij op reis of op vakantie gaan bracht ik mijn katten altijd naar het dierenpension bij ons in de buurt of naar het kattenhotel. Ze werden daar altijd prima verzorgd en kregen de nodige aandacht.

Graag zou ik kennis willen maken met de broers. Ik las in de advertentie dat er al veel reacties zijn geweest die helaas voor de broers nog niet tot een nieuw liefdevol thuis hebben geleid. Van de kosten a EUR 650 ben ik mij bewust en bereid te betalen.”

Echt fijn, lieve, mooie Pablo en Pasa, we zijn zo blij voor jullie dat jullie een gouden mandje hebben gevonden! Voor het vrouwtje breekt nu de enorm zware tijd aan om het verlies van jullie te verwerken. Het is afschuwelijk als je op latere leeftijd een ernstige allergie ontwikkelt waar geen middel tegen bestand is. Om dan afscheid te moeten nemen van je geliefde katten is hartverscheurend. De enige troost is dat ze het allerbeste thuis zorgvuldig voor jullie heeft uitgezocht en wij hopen allemaal dat jullie hier heel erg oud en gelukkig zullen worden. We hopen na de proeftijd een fijne update over jullie te kunnen plaatsen hier!


Arnhem, 17 juni 2019

Belangrijk

Na heel veel gesprekken en kennismakingen met geïnteresseerden – die de eigenaresse erg veel tijd en energie hebben gekost zonder dat dit heeft geleid tot een succesvolle herplaatsing – willen we graag wijzen op deze belangrijke punten:

 • neem alléén contact op als je serieuze interesse hebt en bereid bent de broertjes een heerlijk thuis te geven
 • je kunt én bent bereid het overnamebedrag te betalen voor de broertjes
 • een catproof omheinde tuin is een grote wens van de broertjes, een tuin met grote kattenren is eventueel bespreekbaar
 • het zijn energieke, speelse en actieve katten, ze zijn dan ook pas 2 jaar oud!

Kun je aan deze wensen voldoen? Lees dan gauw verder!


Kattenherplaatsing.nl kreeg een hartenkreet van een mevrouw uit Arnhem. Voor de twee liefste broertjes, Brits Kortharen met stamboom, zoekt zij een nieuw thuis. Dit doet haar ontzettend veel pijn. Ze is verzot op de lieve katjes. Haar allergie is door de tijd heen alleen maar erger geworden en nu op een punt gekomen dat het onhoudbaar wordt.

pablo-pasa-whiskas-katjes-brits-kortharen-kattenherplaatsing (2)

We hebben schriftelijke toestemming gekregen van de fokker om deze katjes te herplaatsen.

Pablo en Pasa zijn geboren op 22 oktober 2017 en zijn nu dus 1 jaar en 7 maanden oud. Beiden komen uit hetzelfde nestje en zijn dus broertjes. Het zijn 2 prachtige Brits Korthaar katertje. Gekocht bij een fokker met wie ik nog steeds goed contact heb. Ik heb beide heren als sinds kitten af aan en ben enorm gek op ze.

Pablo en Pasa zijn de meest lieve katten, ze hebben me nog nooit gebeten of gekrabd. Ze houden van nabijheid en knuffelen. Beiden houden enorm van de tuin, dus een tuin, het liefst een afgesloten, catproof tuin is een pré. Nu komen ze aan tuigjes in de tuin.

Pablo en Pasa zijn lekker speels en zijn sociaal. Vinden het altijd heel leuk als er bezoek komt. Ook neem ik ze vaak mee in hun reisbox naar mijn ouders. Dit vinden ze heel leuk en vinden de autoritjes altijd heel interessant.

Beiden houden van elkaar wassen. Knuffelen met mij. Stoeien en spelen met elkaar en mij. Kunnen zich prima vermaken samen. Mijn voorwaarde is dus ook echt dat ze samen geplaatst worden. Ze zijn gek op elkaar.

Beide heren zijn ingeënt (voor het laatst in januari 2019) en ik ontworm ze om de maand. Ook zijn ze gecastreerd en gechipt.

Pasa

Pasa heeft een super leuk en ondeugend karakter. Houdt van eten. Wil het liefst ook mijn eten maar krijgt dit niet haha.

Pablo

Pablo is op momenten iets meer op zichzelf maar zoekt de aandacht wel op als hij een aai over z’n bol wilt. Pablo houdt enorm van de ‘tuin. Kijkt ook heel de dag uit het raam als hij niet slaapt. Nogmaals een afgeschermde tuin zou ideaal zijn voor ze. Ze houden er namelijk van buiten te zijn.

Ik kan uren over ze praten. Mocht je meer informatie willen, neem dan gerust contact op.

Kosten verbonden aan de overname van Pablo en Pasa

Omdat we natuurlijk alleen serieuze reacties willen en omdat het raskatten met stamboom zijn, wordt voor de overname van Pablo en Pasa een bedrag gevraagd van € 650,- (€ 325,- per kat), te voldoen aan de eigenaar.

Luxe spulletjes

Alle luxe spulletjes van de lieve broertjes kunnen worden overgenomen (krabpalen, kattenfontein, speelgoed, tuigjes, verzorgingsproducten, kattenbak, etc.), prijs in overleg, bovenop de aanschafprijs van Pablo en Pasa.

Proeftijd

Zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing, geldt een proeftijd van 1 maand. Mocht het om wat voor reden dan ook niet goed gaan bij jou thuis, dan gaan Pablo en Pasa terug naar hun liefhebbende vrouwtje en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis voor hen.

Op een rijtje

 • Pablo en Pasa
 • gecastreerde katers
 • geboren op 22 oktober 2017
 • Brits Kortharen met stamboom
 • we hebben schriftelijke toestemming van de fokker gekregen om de katten te herplaatsen
 • gechipt
 • gezond en ze gebruiken geen medicijnen of speciale voeding
 • behandeld tegen vlooien en wormen
 • ze hoeven pas weer in januari 2020 gevaccineerd te worden
 • sociale, speelse katten die niet bang zijn voor vreemde mensen
 • ze houden van aandacht maar ze kunnen zichzelf ook prima vermaken
 • ze zijn niet gewend aan honden of kinderen, maar gezien hun leeftijd verwachten we dat ze hier nog goed aan kunnen wennen
 • ze komen heel graag buiten en dit is ook een vereiste voor hun nieuwe thuis, dat ze buiten kunnen spelen in een veilige (afgezette) tuin
 •  ze zijn gewend aan het dragen van een tuigje
 • ze laten zich makkelijk optillen, vinden het leuk om te reizen in de reismand en autoritten vinden ze interessant
 • er geldt een proeftijd van 1 maand, als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaan ze terug naar hun eigenaresse en dan zoeken wij opnieuw naar een thuis
 • er zijn kosten verbonden aan de overname van deze prachtige raskatten: € 625,- (€ 325,- per kat)
 • Pablo en Pasa worden alleen samen geplaatst

pablo-pasa-whiskas-katjes-brits-kortharen-kattenherplaatsing (2)

Interesse in de broertjes?

Heb je interesse in de Brits Korthaar-broertjes? Heb je een veilig omheinde tuin waar katten niet uit kunnen ontsnappen? Denk je dat ze bij jou passen en je ze kunt bieden wat ze nodig hebben? Stuur ons dan een berichtje en vertel ons wat jouw thuis hun gouden mandje maakt! 🙂

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!