Tiger uit Lent heeft een thuis

Tiger uit Lent heeft een thuis


Update 1 maart 2020: succesvolle herplaatsing!

De proeftijd van Tiger is voorbij…en weer een succesvolle herplaatsing!

“Hoi Marieke,

Het gaat erg goed met Tiger en we zijn echt helemaal verliefd op haar. Ze is een hele grote knuffelkont!! Ze is echt zo lief en heeft een heel zachtaardig karakter.

Ik ben al meer dan 3 weken niet aan het werk, dus we zijn inmiddels goed aan elkaar gewend. Ze is alleen een vroege vogel en wil dan wel graag dat ik op tijd mijn bed uit kom om te knuffelen hahaha Ze kan dan vol overgave tegen je aan kruipen, echt zo lief.

Ze eet nu ook graag natvoer maar alleen gourmet, ja ja de dame heeft smaak.

Ze is erg op haar gemak. Alleen als er mensen binnen komen zoekt ze haar veilige plekje op en komt dan voorzichtig kijken. Bij de een komt ze meteen knuffels halen, bij de ander niet. Ze heeft duidelijk voorkeur. Mijn nichtje van 3 vind ze weer heel interessant en dan is ze steeds in haar buurt. Mannen vindt ze niks, het is echt een vrouwenpoes.

We hebben een krabton naast de bank gezet en de eerste x dat ze daar in ging gangen haar de hemel in geprezen. Ze krabbelt nu alleen daar!!

Het balkon vind ze nog eng. Zodra er een auto langs de flat rijdt, schiet ze weer naar binnen. Ik heb niet de indruk dat ze het buiten zijn mist.

Overdag slaapt ze het liefst in haar mandje onder mijn bed en zie ik haar weinig. Rond etenstijd komt ze kijken wat er te doen is, wil ze spelen of komt ze lekker bij je liggen, want ja dan moet er wel weer even flink geknuffeld worden!

We zijn heel blij met dit meisje en ik denk dat de herplaatsing een succes is.

Groet”


Update 29 januari 2020

Vandaag kregen we dit lieve bericht van de eigenaresse van Tiger. 🙂

“Beste Marieke,

Bijgaand de verhuisformulieren van de herplaatsing van Snoes en Tiger.

Ze hebben nu allebei een fijn nieuw huisje gevonden en van de nieuwe eigenaren hoor ik dat ze het prima naar hun zin hebben.

Ik zit een beetje met het ‘lege-nest syndroom’, maar we redden ons 😉

Verder heb ik aangegeven 50 euro te doneren aan jouw organisatie, zou je me hiervoor een betaalverzoek willen sturen?

Dit voor alle lieve mailtjes, goede adviezen en acties om ervoor te zorgen dat ik de juiste keuze kon maken en onze lieve poezen een rustiger leven kunnen leiden.

Dank je wel voor alles !!

Groetjes”


Update 27 november 2019

WOOHOO! Tiger heeft een nieuw thuis gevonden! We kregen een heel fijne update van haar eigenaresse. 🙂 We laten aan het eind van de proeftijd in dit bericht weten hoe het gaat met Tiger in haar nieuwe thuis, maar dat duurt dus nog even tot maart 2020! 🙂

“Hoi Marieke,

Vanmiddag hebben […] en haar dochter helemaal vanuit Hoofddorp kennis gemaakt met Tiger. En er is een klik ! Ze zijn superenthousiast. Omdat ze nu nog wachten op een nieuwe woning zal de overdracht pas begin februari zijn, maar dat is voor ons geen probleem.

Het was spannend maar voelt wel heel goed.

Ik zal zelf de andere mensen op de hoogte brengen, die hebben namelijk allemaal persoonlijk contact opgenomen en weten dat er al iemand zou komen kijken.”


Update 20 november 2019

We hebben in een dag tijd heel veel serieuze reacties gekregen op Tiger! Ze is besproken tot nadere kennismaking. 🙂


Lent, 19 november 2019

Dit beeldschone meisje van 5 jaar heet Tiger! Ze woont in Lent en zoekt een thuis omdat ze het niet meer kan vinden met haar zus. We hebben al langere tijd contact met het vrouwtje van Tiger en het is een erg moeilijke beslissing voor haar en de kinderen om Tiger te herplaatsen. Toch hebben ze daar nu voor gekozen in het belang van deze mooie poes, ze gunnen het haar om ergens anders gelukkiger te zijn. Laten we gauw alles vertellen over dit lieve meisje!

Tiger

 • gesteriliseerde zwart-witte poes
 • 5 jaar oud
 • geboren op 11 juli 2014
 • gechipt
 • ze komt graag buiten, maar ervaart ook daar stress van andere katten. Het is zeker te proberen of ze gelukkiger zou zijn in een thuis met alleen een veilig omheind balkon
 • Tiger gebruikt netjes de kattenbak
 • ze is gewend aan oudere kinderen
 • het is een gevoelig meisje en het lijkt ons dan ook niet verstandig haar te plaatsen bij kleine kinderen
 • ze zoekt een thuis zonder andere katten
 • Tiger is niet gewend aan honden of aan andere dieren en we zoeken een thuis zonder honden
 • het is een erg lief, aanhankelijk meisje
 • ze komt graag op schoot
 • knuffelen en aaien vindt ze heel erg fijn en ze is graag bij je in de buurt
 • Tiger laat zich zonder problemen optillen
 • ze is niet eenkennig of op zichzelf
 • vreemde mensen vindt ze niet eng, maar ze is wel wat voorzichtig
 • uit zichzelf zal ze niet spelen, maar als je haar uitnodigt tot spel dan gaat ze daar wel op in
 • Tiger is gezond
 • ze gebruikt geen speciaal voer en ook geen medicijnen
 • ze hoeft pas in november 2020 weer gevaccineerd te worden
 • Tiger is netjes preventief ontwormd en ontvlooid
 • zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing, geldt een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat deze lieve poes terug naar haar eigenaresse en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis
 • aan de overname van deze knapperd zijn kosten verbonden: € 50,-. De helft daarvan wordt gedoneerd aan Kattenherplaatsing.nl en daar zijn wij heel erg blij mee, want het grootste deel van onze werkzaamheden doen we gratis – en dat willen we ook kunnen blijven doen!

tiger-lent-kattenherplaatsing-poes

Persoonlijk woord

Het vrouwtje van Tiger heeft ook een persoonlijk woord toegevoegd bij de aanmelding van deze lieve poes:

“Tiger is een echte knuffelkat die heel veel aandacht wil hebben. Ze houdt niet zo van andere katten in de buurt en ze zou dus ook het beste in huisje kunnen komen waar geen andere katten zijn en komen. Tiger is een hele gevoelige kat en heeft behoorlijk wat stress ontwikkeld door de nabijheid van haar zusje, maar waarschijnlijk ook door andere katten buiten. Er heeft zich ooit wel eens een andere kat naar binnen gewaagd, dus dat is behoorlijk intimiderend voor haar.”

Wat zoeken wij voor dit mooie meidje?

Voor dit mooie meidje zoeken we een rustig thuis waar ze geen stress meer zal hoeven ervaren. En in haar geval betekent dat een thuis zonder andere katten. Honden en kleine kinderen zijn om die reden ook niet passend voor Tiger. Omdat ze ook buiten spanningen ervaart van andere katten, overwegen we een thuis met alleen een balkon, wat ze daarvan vindt weten we eigenlijk niet, dus dat is even uitproberen! Er is uiteraard altijd sprake van een proeftijd, als het niet goed zou gaan bij jou thuis, dan gaat Tiger terug naar haar vrouwtje en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis. Maar we hopen natuurlijk in één keer de goede match voor haar te maken, zodat ze niet nog meer stress ervaart dan ze de afgelopen tijd al heeft gehad.

Interesse?

Denk je dat Tiger heel goed bij jou past? Verheug jij je op een heerlijk knuffelkatje en heb je geen wensen voor katten of honden erbij in de toekomst? Heb je geen kleine kinderen en ook geen (klein-)kinderen op komst? Neem dan gauw contact met ons op en vertel ons meer over je thuissituatie, gezinssamenstelling, je woonomgeving en wat jouw thuis het perfecte thuis maakt voor deze knappe meid. We zien je mail heel graag tegemoet!

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!