Tijger uit Oosthuizen zoekt een thuis

tijger-oosthuizen-kattenherplaatsing

Tijger uit Oosthuizen zoekt een thuis


Update 7 september 2021: de zoveelste teleurstelling

Marieke heeft haar frustratie over mensen die “shoppen” voor een kat eens van zich afgeschreven. Het is nu al meerdere keren voorgekomen bij Tijger dat er mensen serieus op hem (lijken te) reageren, maar vervolgens nooit meer iets van zich laten horen… Bij navraag blijkt dan dat ze op meerdere katten tegelijk hebben gereageerd en nog niet eens het fatsoen hebben gehad om te laten weten dat ze dezelfde dag al een andere kat in huis hebben gehaald. De baasjes hebben het al zo moeilijk met de herplaatsing van hun lieve Tijger. Ieder bericht met interesse voor Tijger geeft ze hoop, op een heerlijk thuis voor hun rode vriendje, en dat doet pijn om vervolgens niets meer te horen van geïnteresseerden. Tijger is de eerstwachtende voor opvang bij Marieke thuis in Cuijk, dat zal de druk van de ketel halen. Maar voor een kat is het natuurlijk helemaal niet fijn om meerdere keren te moeten verhuizen, dus we hopen echt vurig dat zich in de komende weken een SERIEUZE geïnteresseerde meldt voor deze lieve jongen.


Update 14 augustus 2021: zeldzaam

Zeldzaam, dat een rode kat zó lang moet zoeken naar een nieuw thuis! 🙁 Is af en toe een keertje naar de osteopaat, zijn dieetvoer en soms een pijnstillertje echt onoverkomelijk lastig voor baasjes? We hebben zelfs een heel kostenplaatje gemaakt daarvan, ook te vinden in dit bericht.

Lieve Tijger verdient écht een fijn thuis en zoekt als sinds mei…Wie o wie geeft deze mooie rode gozer een heerlijk thuis?


Oosthuizen, 9 mei 2021

Deze prachtige rode kater heet Tijger en hij woont in Oosthuizen (gemeente Edam-Volendam).

Tijger

 • leeftijd: 3 jaar
 • geboortedatum: 21 juli 2017
 • gecastreerde kater
 • gechipt: ja
 • kleur: rood
 • raskat: nee
 • binnen of buiten: Tijger komt graag buiten en dit is ook belangrijk voor hem in zijn nieuwe thuis
 • gewend aan kattenluikje: ja, hij weet hoe een kattenluik met en zonder chip werkt
 • maakt goed gebruik van de kattenbak: ja, Tijger is zindelijk!
 • gebruikt een krabpaal: Tijger krabt graag verticaal, dus een fijne krabpaal is belangrijk voor hem in zijn nieuwe thuis
 • gewend aan kinderen: hij kan eventueel worden geplaatst bij kinderen van 4 jaar of ouder
 • gewend aan andere katten: ja, maar dit gaat niet goed, dus we zoeken een thuis zonder andere katten en het liefst ook in een buurt waar weinig katten wonen
 • gewend aan honden: nee en we zoeken een thuis zonder honden
 • lief naar mensen in het gezin: ja, hij is heel aanhankelijk
 • wordt graag geaaid of geknuffeld: ja
 • mate van aandacht nodig: Tijger is een zelfstandige jongen en jouw baan of bezigheden buitenshuis zijn geen probleem voor hem
 • komt op schoot: ja
 • laat zich optillen: dat laat hij wel toe als hij daar zelf zin in heeft, meestal vindt hij dat niet lang leuk
 • eenkennig of op zichzelf: zeker niet! Hij neemt wel – zoals de meeste katten – af en toe wat “me-time” 🙂
 • bang voor vreemde mensen: nee, bij sommige vreemde mensen gaat hij zelfs op schoot zitten ♥
 • speels: ja, hij speelt graag zelf maar met de baasjes spelen met een hengel vindt hij ook leuk!
 • mate van miauwen: normaal
 • laat zich kammen: dat is zelden nodig bij zijn makkelijke vacht, maar als je hem steeds even kort kamt, dan laat hij dat prima toe
 • slaapkamer: voor veel baasjes is het fijn om te weten of een kat gewend is op de slaapkamer te komen. Op dit moment komt hij niet boven en daar heeft hij geen problemen mee
 • dieetvoer: ja, Hill’s C/D (brokjes en blikvoer)
 • medicijnen: nee, soms Novacam als hij last heeft van zijn rug
 • laatste datum van vaccinatie/inenting: 19 mei 2021, dus hij kan er weer een jaar tegenaan!
 • in bezit van vaccinatieboekje of dierenpaspoort: ja
 • voor het laatst behandeld tegen vlooien en wormen: april 2021
 • bijzonderheden of aandachtspunten over de gezondheid: Tijger heeft blaasgruis gehad, dit is heel goed onder controle met het dieetvoer dat hij krijgt. Af en toe moet hij naar de osteopaat
 • het dierenartsdossier en het rapport van de kattengedragstherapeut is beschikbaar voor de nieuwe eigenaar
 • reden van herplaatsing: zeer slechte relatie met zijn broer en daardoor veel stress
 • te betalen door de nieuwe eigenaar: € 75,-
 • het overnamebedrag is bedoeld als donatie voor Kattenherplaatsing.nl en daar zijn we heel blij mee! ♥
 • spulletjes die de nieuwe eigenaar mee krijgt:
  • voer
  • speeltjes
 • woonplaats: Oosthuizen
 • er is sprake van een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat Tijger terug naar zijn baasjes en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis voor hem. Maar dat zou voor Tijger en zijn broer enorm stressvol zijn als ze ineens weer zouden moeten gaan samenleven, dus we hopen in één keer de perfecte match te maken!
 • we vinden het fijn als je de eigenaar gedurende de eerste maand na de verhuizing op de hoogte houdt van hoe het gaat met Tijger. Sommige baasjes maken een groepsapp aan, anderen doen het via e-mail of telefonisch

Karakter en gedrag

Tijger is een ontzettende lieve en gezellige kat. Hij komt graag op schoot en blijft ook in je buurt. Vreemde mensen vindt hij meestal interessant. Als hij buiten speelt en je roept hem reageert hij eigenlijk altijd (als hij in de buurt is). Andere katten vindt hij meestal niet zo leuk. Hij vecht dan ook wel eens in de buurt. Tijger komt nu niet boven in huis, omdat Theo daar nu veel is. Dit accepteert hij. We weten niet zeker of Tijger bij kinderen geplaatst kan worden. De baasjes hebben geen kinderen, maar Tijger is wel geïnteresseerd als er kinderen in huis zijn. Misschien als hij voldoende ruimte heeft om zich eventueel te verstoppen/terug te trekken, dat dit goed gaat.

Het vrouwtje van Tijger heeft ook nog een stukje over hem geschreven:

“Tijger is in de afgelopen jaren echt mijn maatje geworden. Hij is ontzettend lief en gezellig. Komt ook erg graag bij je op schoot zitten of ligt in je buurt. Hij komt graag even kijken bij visite. Tijger houdt van buitenspelen. Als we in de tuin zitten komt hij er gezellig bij liggen. Tijger speelt graag met zijn speelmuisjes en kan hier dan ook een tijd mee bezig zijn. Verder drinkt hij ontzettend graag uit een fontein. Soms wil hij zijn pootje daar nog wel eens in steken. De laatste 1,5 jaar is hij helaas gestresst geraakt door de slecht geworden relatie met zijn broer. Tijger verdient een huisje waar hij lekker zichzelf kan zijn zonder op andere katten te moeten letten. “

Gezondheid

Tijger is altijd uitstekend verzorgd en gecontroleerd door de dierenarts. Om uit te sluiten dat de broers zo slecht op elkaar reageren door pijn, is Tijger helemaal binnenstebuiten gekeerd. 🙂 Een paar weken geleden is zijn urine nog gecontroleerd op blaasgruis, omdat hij dat in het verleden heeft gehad. Hij doet het heel goed op het dieet en er waren geen afwijkingen in zijn urine. Op 3 mei heeft hij ook nog een echo gehad van zijn blaas en is er naar zijn nieren gekeken. Het enige wat aan het licht is gekomen, is dat Tijger wat rugklachten heeft in de weke delen. Er is een röntgenfoto gemaakt, maar daarop waren verder geen andere bijzonderheden te zien. Tijger gaat om de zoveel tijd naar de osteopaat en dan gaat het weer super met hem.

Kostenplaatje

Aan de baasjes hebben we gevraagd een kostenplaatje te maken van de maandelijkse kosten van dieetvoer, medicatie en de osteopaat, zodat je je er een goed beeld van kunt vormen. Aan voer, medicatie en de osteopaat is Tijger op dit moment rond de € 52,- per maand kwijt. 

Dit is als volgt opgebouwd:

wij kopen grootverpakkingen Hill’s voer. Nu kost een dubbelpak brokken (2x 8 kilo) € 110,-. Dit is goed voor bijna een jaar. We wegen zijn voer af, ongeveer 50 gram brokken per dag.

Hij doet 3 dagen met een zakje natvoer. Dat komt neer op ongeveer 10 dozen (à 12 zakjes) per jaar. Een doos met 12 zakjes natvoer kost € 13,- (dus € 130,- voor natvoer per jaar).

Metacam gebruikt Tijger de laatste maanden zelden.

Tijger gaat eens in de twee maanden naar de osteopaat en dit kost € 65,- per consult. Het tarief verschilt natuurlijk wel per osteopaat. Dit wordt geraamd op € 390,- per jaar.

Hiermee komen we op € 630,- totaal aan kosten voor 1 jaar, ongeveer €52,50 per maand.

Reden van herplaatsing

De baasjes hebben twee kattenbroers, genaamd Theo en Tijger. De tijd dat het goed ging was in de zomer van 2020. Theo was toen veel van huis weg. Theo kwam te weinig thuis om te eten en viel af. De baasjes hebben hem toen een tijdje binnen gehouden (boven) en toen ging het goed met Theo. Daarna ging Theo weer meer naar beneden en bleef vaker binnen, en toen begon de ellende tussen hem en Tijger. Ze vermijden elkaar zoveel mogelijk maar proberen elkaar soms ook aan te vallen.

Tijger vertoont heel erg veel stress: veel wassen, ijsberen, altijd alert op Theo, staren naar Theo. Theo lijdt hier heel erg onder en trekt zich terug.

De baasjes hebben medisch alles uitgesloten bij Tijger wat een oorzaak zou kunnen zijn voor de problemen tussen de twee en ze hebben ook een gediplomeerde kattengedragsdeskundige in de arm genomen en alle adviezen goed opgevolgd. In de winter van 2020 hebben ze Tijger en Theo twee weken op advies van de kattengedragstherapeut van elkaar gescheiden gehouden. Dit deed beide katten veel goed. Maar dan komt een van de katten natuurlijk altijd tekort, ze willen allebei heel graag naar buiten en dat is een hele toestand, als je je katten in de tussentijd gescheiden van elkaar wil houden om gevechten te voorkómen! De baasjes zijn enorm verdrietig dat ze moeten concluderen dat de broers gelukkiger zijn zonder elkaar. Ze houden erg veel van hun lieve, gezellige mannetje dat zo gezellig is en graag bij je zit of op schoot zit.

Wat zoeken wij voor Tijger?

 1. een liefdevol thuis zonder honden en zonder andere katten
 2. het liefst in een buurt waar weinig katten wonen, want hij vecht ook wel eens met katten in de buurt
 3. een fijne plek waar hij veilig kan buitenspelen
 4. een thuis met eventueel kinderen vanaf 4 jaar oud, het is dan dus ook belangrijk dat je geen kinderwens meer hebt
 5. baasjes met voldoende budget omdat Tijger af en toe Metacam/Novacam moet hebben als hij last heeft van zijn rug en soms naar de osteopaat moet (kosten van voer, Metacam en osteopaat tezamen rond de € 52,- per maand)

Interesse?

Wij zijn het best en het snelst bereikbaar via e-mail. Liever niet bellen over de katten die een thuis zoeken! Stuur in plaats daarvan een gemotiveerde mail met uitleg over je jezelf, je huis en thuissituatie en natuurlijk wat je Tijger kunt bieden. Door de drukte kan het een aantal dagen duren voordat we kunnen reageren, hoewel we reacties op de katten die een thuis zoeken natuurlijk voorrang geven op alle andere mails. 😉 Wij beantwoorden iedere mail! Denk je dat je geen reactie van ons ontvangen hebt? Controleer dan je map met ongewenste e-mail of je spambox.

Meer mooie foto’s van Tijger – klik op de foto voor een vergroting

Ben je tevreden Marieke’s voorlichting? Steun mij GRATIS en shop bij Zooplus!