Toet en Sokje zoeken samen een thuis

Toet en Sokje hebben samen een thuis


Update 28 september 2019: Toet en Sokje hebben een thuis gevonden!

Het duurde even maar gelukkig kwamen er toch serieuze reacties op lieve Toet en Sokje. We kregen een update van de baasjes:

“Ik wilde je via deze weg laten weten dat we (vrij onverwacht) een nieuw baasje voor Toet en Sokje hebben gevonden. Het nieuwe baasje is een week geleden langs geweest om kennis te maken en vandaag zijn ze naar haar verhuisd. Ondanks dat het uiteraard best emotioneel was hebben we er wel een goed gevoel bij. Ze voldoet aan alle eisen en past in onze ogen misschien nog wel beter bij Toet en Sokje dan wij. Ze zullen het daar heel fijn gaan hebben.

Ik wil je bedanken voor je inzet en het meedenken!”

Heel veel geluk in jullie nieuwe leven, lief stelletje!


Utrecht, 17 augustus 2019

Deze schatjes heten Toet en Sokje! De baasjes hebben ons veel goede informatie gegeven over dit lieve stelletje zodat we uitgebreid over ze kunnen vertellen. Ze zoeken een thuis omdat ze zich door een aantal veranderingen in huis niet meer prettig voelen. Ze ervaren hierdoor stress. De baasjes vinden deze beslissing erg moeilijk, ze hebben deze lieve poesjes als kitten uit het asiel gehaald en ze hadden dit nooit voorzien of gewild. Omdat ze het beste willen voor hun katjes, hebben ze de moeilijke keus gemaakt Toet en Sokje via ons te herplaatsen. We hebben schriftelijke toestemming gekregen van het asiel om de poesjes via ons te herplaatsen.

Black Cat Appreciation Day

black-cat-appreciation-day-17-augustus-2019-kattenvoorlichting

Dat deze mooie poezen op 17 augustus in de bemiddeling zijn gekomen voor herplaatsing bij ons, is wel een beetje bijzonder. Vandaag is het namelijk ‘Black Cat Appreciation Day‘. Deze dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor zwarte katten. Helaas zijn zwarte en zwart-witte katten het minst populair van alle kleuren en het duurt voor zulke katten altijd langer dat ze een thuis gevonden hebben. In veel landen heerst nog bijgeloof over zwarte katten en er is zelfs een trend geweest dat mensen geen zwarte kat wilden omdat deze moeilijker te fotograferen zijn. 🙁 Stomme redenen allemaal om niet te kiezen voor een zwarte of een zwart-witte kat. Wij vinden ze juist hartstikke mooi en zeker deze zusjes! Iedere kat verdient een fijn thuis en er is geen enkele reden om een kat af te wijzen om zijn vachtkleur.

Sokje

Waar haar naam vandaan komt zie je nu meteen. 🙂 Sokje is 7 jaar (geboren in augustus 2012). Deze mooie poes is gesteriliseerd en gechipt. Ze heeft een grote witte vlek op haar hals die doorloopt naar haar buik en het uiteinde van haar staart heeft een schattig wit pluimpje.  Sokje heeft hele mooie heldere ogen. Ze gebruikt netjes de kattenbak.

Sokje is erg lief. ’s Avonds komt ze altijd graag op schoot liggen als de baasjes op de bank zitten. Het is een echte knuffelkont die zich ook zonder problemen laat optillen.

Sokje is wel speels, maar is ook wat zwaarder in gewicht. Daardoor komt zij wat luier over dan Toet. Maar lekker tegen een balletje aantikken of met een hengeltje spelen vindt zij altijd leuk!

Bijzonder: Sokje kan in de meest vreemde houdingen liggen! Ze vindt het lekker om op haar rug te liggen met de pootjes de lucht in. Even relaxen! 🙂

Fotogalerij van Sokje – klik op de foto’s voor een vergroting


Toettoet-kattenherplaatsing-kat (3)

Het mooie zusje van Sokje is ook gesteriliseerd en gechipt. Zij is zwart met een elegant wit vlekje op de borst. Toet wil op haar vaste momentjes even lekker geknuffeld worden. Ze houdt ook van ritueeltjes. Als het baasje ’s morgens gedoucht heeft, dan wil ze altijd even een knuffelsessie doen. ♥ En o wee als dat om wat voor reden dan ook een keer niet gaat, dan miauwt ze er lekker op los! 🙂 Ze vindt water reuze-interessant en komt dan ook graag kijken bij het druppelende water van de douche. Toet bepaalt zelf wanneer ze knuffels komt halen. Een onafhankelijk meidje dus! Optillen vindt ze niet zo fijn.

Ze speelt heel graag en is een actieve poes. Ze speelt dolgraag met speelgoedmuisjes, hengeltjes, laserlampjes en springt graag op dingen die lekker hoog zijn. Dan kan ze de boel goed overzien. Zij is echt een actieve poes en kan wel wat speelaandacht gebruiken. Heel erg gezellig dus als je ervan houdt om met katten te spelen, dan kom je bij Toet wel aan je trekken!

Fotogalerij van Toet – klik op de foto’s voor een vergroting


Gezondheid van de meisjes

Deze meisjes zijn prima gezond, gebruiken geen dieetvoer en ook geen medicatie. Ze zijn netjes preventief behandeld tegen wormen en vlooien en deze maand is het weer tijd voor hun vaccinatie, de eigenaren zullen dat zelf nog regelen voordat ze gaan verhuizen.

Vreemde mensen

Ze vinden vreemde mensen vaak wat spannend. Als de poezen even de tijd hebben gehad om aan het geluid/gedrag van bezoek te wennen, dan laten ze zich soms wel zien. Zowel Toet als Sokje zijn wat schuw en niet uitgesproken sociaal naar mensen te noemen. En dat geeft ook helemaal niets, toch, een kat heb je voor jezelf en niet voor de visite!

Buiten?

De meisjes vinden het leuk om even een frisse neus te halen buiten in de tuin, maar komen ook snel weer terug naar binnen. Ze vinden het lekker om even buiten te liggen en alles te bekijken. Toet vind het leuk om vliegjes te vangen. 🙂

Kinderen?

De poezen reageren helemaal niet agressief op kleine kinderen en blijven rustig. Ze schrikken soms wel van onverwachte bewegingen en geluiden, maar verder zijn ze lief voor kinderen. Ze zijn een beetje op zichzelf, vooral sinds er kinderen zijn. ’s Avonds als het rustig is, komen ze snel naar beneden om lekker naar buiten te kijken en op schoot te liggen. Toet en Sokje zijn het beste op hun plek bij een huisje waar de mensen rustig zijn (misschien oudere mensen of mensen met wat oudere kinderen?) en de ruimte hebben zodat zij zich terug kunnen trekken als dat nodig is.

Honden en andere huisdieren

De baasjes hebben nooit andere huisdieren gehad, en denken dat ze het beste met zijn tweetjes zouden kunnen zijn, dus in een thuis zonder andere katten en zonder honden.

Persoonlijk woord van de baasjes

“Wij gunnen ze een huisje waar zij de aandacht, liefde en rust krijgen die ze verdienen. Een lieve aai en een knuffel op zijn tijd, en zo nu en dan even lekker samen spelen. 6 jaar lang zijn zij hele lieve poezen voor ons geweest en hebben wij veel plezier met ze beleefd. We vinden het dan ook best moeilijk om deze stap te zetten en kunnen alleen maar hopen dat er iemand is die ze saampjes een heel fijn thuis kan bieden.

Toet en Sokje zijn poezen met een klein verleden. Wij hebben ze uit het asiel gehaald als kittens. Zij waren gevonden in een doos langs de weg met hun broertjes en zusjes. Eenmaal bij ons thuis ontwikkelden ze zich tot lieve en speelse poezen die – zeker in het begin – wel wat ruzie met elkaar konden maken. Inmiddels is dat gelukkig al lang niet meer het geval, zij zaten vast in een soort van “poezen-puberteit”. Wij merken dat zij altijd wat schuwer en angstiger zijn geweest dan andere katten. Als ze bang zijn willen ze nog wel eens even tegen elkaar aan kruipen.”

Spulletjes

“We vinden het heel belangrijk dat Toet en Sokje zich thuis zullen voelen in hun nieuwe huis. Ze zijn best gehecht aan hun vaste spulletjes. Daarom zouden wij de nieuwe baasjes graag wat spullen meegeven van hier (indien gewenst). Denk aan de kattenbakken, een grote voorraad kattenbakkorrels, hun speeltjes, de krabpaal en hun (reis-)mandjes met kleedjes, waar zij vaak in liggen.” Hier kunnen wij ons bij Kattenherplaatsing.nl natuurlijk helemaal in vinden. Een verhuizing is voor katten best een grote gebeurtenis en katten vinden het erg fijn om omring te zijn met hun eigen spulletjes.

Kosten verbonden aan de overname van de poezen

Omdat we alleen serieuze reacties willen voor deze poezen, wordt er een overnamebedrag gevraagd van € 75,- voor deze twee poezen samen, te voldoen aan de huidige eigenaren.

Proeftijd

Zoals voor alle katten die via ons bemiddeld worden bij herplaatsing geldt een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaan de poesjes terug naar hun baasjes en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis. We hopen natuurlijk in één keer de beste match te maken omdat de meisjes toch al stress hebben en 2x verhuizen ze geen goed zal doen.

Toet en Sokje in één vlekje:

 • zusjes
 • 7 jaar (geboren in augustus 2012)
 • gezond
 • ze gebruiken géén dieetvoer of medicijnen
 • gesteriliseerd
 • gechipt
 • gevaccineerd
 • ontwormd en ontvlooid
 • niet gewend aan honden, katten en andere huisdieren en ze zoeken een thuis zonder dieren
 • ze worden alleen samen geplaatst want ze zijn erg aan elkaar gehecht
 • Toet en Sokje zijn erg lief en knuffelen graag
 • een tuin vinden ze fijn om een frisse neus te halen
 • vreemde mensen zijn een beetje eng
 • ze worden graag geplaatst in een rustig thuis
 • oudere kinderen zijn geen probleem
 • ze wonen in Utrecht
 • er geldt een proeftijd van 1 maand, als het niet goed zou gaan bij jou thuis, dan gaan ze terug naar hun baasjes en dan gaan we opnieuw op zoek naar een thuis voor ze
 • aan de overname van de zusjes zijn kosten verbonden: € 75,-, te voldoen aan de eigenaren

Interesse?

Heb je interesse in deze lieve schatjes? Vertel ons dan waarom hun nieuwe gouden mandje bij jou thuis staat. Kunnen ze bij jou af en toe een frisse neus halen? Heb je zelf geen honden en katten? Heb je al oudere kinderen of misschien geen kinderen? Kunnen deze mooie meisje bij jou thuis hun rust vinden? Stuur ons dan snel een berichtje!

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!