Trek op tijd aan de bel voor kattenhulp

Trek op tijd aan de bel

LOGOPICTO1KL-jpeg-kattenherplaatsing-trek-op-tijd-aan-de-bel-voor-kattenhulp

Een aantal keren per jaar krijgen wij een telefoontje, mailtje of een privébericht op Facebook van mensen die ten einde raad zijn, maar nu pas bij ons aan de bel trekken. Zij hebben dan eerst maandenlang gevraagd bij vrienden, kennissen, familie en collega’s of zij hen konden helpen met hun probleem.

Te laat melden om nog om hulp te kunnen bieden

En pas als het (bijna) te laat is, trekken ze bij ons aan de bel. Dat is ontzettend jammer. Als mensen zich zo laat melden dan is er nog maar weinig dat wij nog kunnen doen.


Acute vraag naar opvang van katten

Herplaatsing is een goede optie, maar de meeste katten die bij ons worden aangemeld, blijven thuis wonen tot een nieuw thuis gevonden is. We bieden mogelijkheden voor opvang, kijk voor meer informatie in dit bericht.


Herplaatsen van je kat

De redenen dat mensen hun katten voor bemiddeling bij herplaatsing bij ons aanmelden zijn heel divers. De bemiddelingstermijn is drie maanden en dit is doorgaans meer dan voldoende om een nieuw thuis te vinden. Als mensen zich pas een paar weken of zelfs een paar dagen vóór het moment dat de katten dakloos worden bij ons melden, dan is er vaak niets meer dat wij kunnen betekenen en dat vinden we bijzonder jammer. We zijn dan genoodzaakt mensen te verwijzen naar het dierenasiel voor de opvang van hun kat. Liever hadden wij samen naar een andere oplossing gezocht, zeker in het belang van de katten!

Daarom is ons dringende advies:
heb je een probleem, neem contact met ons op en wacht daar niet mee


Gedragsproblemen van je kat

Als het gaat om een gedragsprobleem dat voor jou onoplosbaar lijkt, dan is er vaak nog heel veel aan te doen. Wij kennen goede, gecertificeerde kattengedragstherapeuten die menig kat en eigenaar uit de problemen hebben geholpen. Tip: je kunt eerst gratis telefonisch advies vragen voordat je besluit of je een traject wil ingaan. Informeer gerust bij ons naar de gediplomeerde kattengedragsdeskundigen die gratis telefonisch spreekuur aanbieden.


LOGOPICTO-jpeg-kattenherplaatsingBemiddeling bij herplaatsing

Als je je tijdig meldt, dan is de kans heel groot dat via een bemiddelingstraject een fijn nieuw thuis voor jouw kat gevonden kan worden.


Dierenvoedselhulp aan honden en katten 

logo-bevordering-huisdierenwelzijn-kattenherplaatsing-voorlichting-samenwerking

Mocht je iemand zijn of kennen die momenteel het hoofd niet boven water kan houden waardoor de hond of kat tekort komt – in welke zin dan ook –  of kun je je hond even niet meer bieden wat hij nodig heeft: neem dan contact op met een dierenvoedselbank. Alle dierenvoedselbanken in Nederland vind je in deze lijst.


Minimadierenartsen

Op de website van het LICG vind je een lijst van minimadierenartsen en dierenvoedselbanken in Nederland.


stichting-mens-dier-nederland-logo-kattenherplaatsing-hulp-trek-op-tijd-aan-de-bel-kattenhulp

Financiële vergoeding of tegemoetkoming in de kosten bij sterilisatie of castratie

Uiteraard hebben wij voorwaarden als je je kat aanmeldt voor bemiddeling bij herplaatsing. Een daarvan is dat jouw kat gesteriliseerd of gecastreerd moet zijn. Als daar de financiële middelen voor ontbreken, dan kun je je wenden tot Stichting Mens en Dier Nederland voor eventuele financiële hulp bij sterilisatie of castratie. Klik hier voor meer informatie over de castratieprojecten.


trek-op-tijd-aan-de-bel-kattenhulp-logo-quidem-carus-kattenherplaatsing-hulp

Hulp bij het betalen van de dierenartsrekening

Als er sprake is van een financieel probleem waardoor je de dierenartsrekening niet kunt betalen, neem dan contact op met Stichting Waarborgfonds Quidem Carus. Deze stichting helpt bij deze acute situaties. Samen met de dierenarts bekijken zij de mogelijkheden en leveren onder voorwaarden een financiële bijdrage. Je kunt zelf via de website een aanvraag indienen, of per post:
Stichting Waarborgfonds Quidem Carus
Administratiekantoor Zuilen
(geen bezoekadres)
Tafelbergdreef 180
3564 AG  UTRECHT


Steun bij acute medische zorg

Voor een ernstig ziek of gewond huisdier dat (acute) medische zorg nodig heeft, kun je contact opnemen met Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn.

logo-bevordering-huisdierenwelzijn-kattenherplaatsing-voorlichting-samenwerking

Dit is een onafhankelijk landelijk platform voor mensen met een huisdier, zelf (tijdelijk) verkerend in een ernstige minimasituatie (al dan niet aangesloten bij een reguliere voedselbank). Huisdierenwelzijn is een platform waar mensen terecht kunnen met vragen over het welzijn van hun huisdier. Je kunt hier terecht als je vragen hebt, variërend van voeding, verzorging en veiligheid tot steun bij medisch acute zorg (klik hier voor het aanvraagformulier) voor een ernstig ziek of gewond minimahuisdier.


Fonds Yvonne Uitenbosch

Het Fonds Yvonne Uitenbosch heeft jaarlijks geld ter beschikking voor minderbedeelden in de samenleving (mensen met een beperkt inkomen) om buitengewone medische kosten en/of operaties van hun huisdieren te financieren in de breedste zin van het woord. De zin van leven na een operatieve ingreep moet wel tot de mogelijkheden behoren. Je kunt bellen naar de Dierenbescherming om een aanvraag in te dienen voor dit fonds.


jacker-logo_videobellen-dierenarts-hulp-advies-kattenherplaatsing-trek-op-tijd-aan-de-bel-kattenhulp

Een betaalbaar consult bij de dierenarts

Jacker.nl
Laat de online dierenarts met je meekijken naar je dier. Krijg gericht advies via live video, voor een vast laag bedrag!
Facebookpagina van Jacker.nl


Opvang voor je dieren als je in nood bent of dakloos wordt

Stichting Blijdschap voor Dieren biedt hulp als je tijdelijk niet voor je dieren kunt zorgen. Klik hier om een aanvraag in te dienen.

Ben je in een ongewenste situatie gekomen en zoek je professionele hulp, maar kun je nergens met je dieren terecht? Neem dan contact op met Mendoo voor hulp.


Hulp aan huisdieren in België

Prins Laurent Foundation

VZW Sociale Dierenhulp

Ben je tevreden Marieke’s voorlichting? Steun mij GRATIS en shop bij Zooplus!