Truusje uit Cuijk heeft een rustige plek

Truusje uit Cuijk heeft een rustige plek

truusje-uit-breda-zoekt-een-rustige-plek


Update 11 juli 2020: Truusje heeft een rustige plek gevonden!

Afgelopen zaterdag (11 juli) is Truusje verhuisd naar haar nieuwe thuis. Ik had het er best wel moeilijk mee! Net als met eerdere bangeriken in de opvang, kwam Truusje ook nou nét de avond vóór de verhuizing voor de eerste keer bij mij op de bank. ♥ Omdat ik weet hoe ze zich bij haar eigen vrouwtje gedroeg, was het een kwestie van tijd geweest voordat ze bij mij op schoot zou durven gaan liggen…Maar dat hebben we helaas niet meer kunnen meemaken.

Truusje is 8 jaar, heeft een onbekende historie en heeft vanaf 9 maanden oud bij haar vrouwtje gewoond. Haar vrouwtje en gezin kenden haar dan ook niet terug toen ze updates kregen van hoe ze zich in de opvang gedroeg. 🙁 Truusje bleek ENORM veel moeite te hebben met veranderingen en “een nieuw mens” was ook nog eens bar-moeilijk om aan te wennen. ☹

Ik had het er dan ook heel erg moeilijk mee dat ze wéér moest gaan verhuizen. Ze is iets meer dan 5 weken bij mij in de opvang geweest. Net als bij een eerdere lieve bangerik in de opvang dacht ik: zal ik haar dan maar houden…? Maar omdat Truusje niet met andere katten kan, zou ik dan nooit meer een kat op kunnen vangen. En daar is doorlopend zóveel behoefte aan en ik doe dat ook zó graag. Het is heel mooi en dankbaar werk. Maar de gevoelige, bange katjes, die gaan in je hart zitten en het is heel moeilijk om die te laten gaan, als ze net gewend zijn geraakt.

De geïnteresseerde mevrouw die reageerde op Truusje paste precies in het profiel van wat ik zocht voor het prachtige zwart-witte meisje. Bij de kennismaking had Truusje best wel wat van zichzelf laten zien, óók hoe eng ze het vond om geaaid te worden door iemand die ze niet kent. Deze mevrouw was heel erg blij met de uitgebreide informatie over Truusje op onze website en mailde vandaag hoe hartverscheurend ook zij het vindt, om Truusje zo met zichzelf in de knoop te zien. Truusje wil zó graag aandacht en worden geaaid, maar ze durft niet… Gelukkig krijgt ze daar álle tijd om te wennen en dat doet me zo goed om dat steeds te horen. ♥ Haar nieuwe vrouwtje heeft gelukkig ook engelengeduld en is heel gemotiveerd om het lieve meisje een fijn thuis te geven. Over een paar weken zal ze in haar nieuwe thuis ook zo op haar gemak zijn, zoals ze uiteindelijk bij mij in de opvang ook werd. Verder doet Truusje het ook daar hartstikke goed qua eten, drinken en gebruik van de kattenbak en het huis is ook al grondig verkend. Nieuwe favoriete slaapplaatsjes heeft ze ook al!

Dag lieve Truusje. Ik mis je levendige gezelligheid in mijn huis. Ook jij hebt – net als Bijzonder Bangerikje Suus – een onvergetelijke plek in mijn hart veroverd!

We zullen zéker nog een update plaatsen over een paar weken, over hoe het met lieve Truusje gaat!


Cuijk, 2 juli 2020

Dit schattige meisje met haar mooie gezichtje heet Truusje!

Ze is bij Marieke in Cuijk in de opvang gekomen omdat het thuis helemaal niet goed ging met de andere poes, die niet meer binnen durfde te komen. 🙁

Truusje

 • 8 jaar oud
 • geboren op 24 april 2012
 • gesteriliseerde poes
 • gechipt
 • Truusje komt oorspronkelijk uit een dierenasiel en we hebben schriftelijke toestemming gekregen om haar te herplaatsen
 • ze kan worden geplaatst als binnenkat als je een veilig omheind balkon hebt
 • deze poes gebruikt netjes de kattenbak
 • dit is een heel gevoelig en onzeker meisje, dat moeite heeft met veranderingen
 • Truusje is erg bang voor kinderen, we zoeken dan ook een thuis zonder kinderen
 • ze is niet gewend aan honden en ze is er bang van. We zoeken dan ook een thuis zonder honden
 • Truusje leefde samen met een andere kat maar dat gaat helemaal niet goed, dus we zoeken een thuis zonder andere katten
 • het is een zachtaardige, lieve poes die graag wordt geaaid en geknuffeld
 • op schoot komen doet ze af en toe
 • opgetild worden vindt ze geen probleem
 • als Truusje gewend is, dan is ze niet eenkennig of op zichzelf
 • vreemde mensen zijn wel een beetje eng
 • ze speelt heel graag en vermaakt zich uitstekend met speelgoed
 • Truusje is gezond en gebruikt geen dieetvoer of medicatie
 • in februari 2021 hoeft ze pas weer te worden gevaccineerd
 • uiteraard is ze preventief behandeld tegen wormen en vlooien (laatste keer op 23 juni)
 • aan de overname van Truusje zijn kosten verbonden (€ 65,-), te voldoen aan Kattenherplaatsing.nl
 • voor deze poes geldt een maand proeftijd, net als voor alle andere katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan kan Truusje terug naar de opvang in Cuijk. Omdat ze veel moeite heeft met veranderingen, hopen we echt vurig voor haar dat dit niet nodig is.

Reden van herplaatsing

Truusje vocht al geruime tijd met de andere poes in huis. Om uit te sluiten dat er een medische oorzaak is voor haar gedrag, is ze uitgebreid onderzocht door de dierenarts. Truusje is gelukkig gezond. Voor de nieuwe eigenaar is het medisch dossier van de dierenarts beschikbaar. De situatie thuis werd van kwaad tot erger en de andere poes durfde het huis niet meer in! Opvang bij Marieke thuis in Cuijk was de enige en beste optie, voor beide poezen.

In de opvang

Natuurlijk zoals altijd ook een stukje over hoe wij lieve, kleine Truusje in de opvang hebben leren kennen. Wat een poppetje is het! Ze is klein van stuk en erg mooi getekend. Ze heeft een heel schattig hoofdje en mooie oogjes die een beetje naar beneden wijzen, wat haar een heel grappig uiterlijk geeft. Ze lijkt nogal jong en ook haar gedrag geeft de indruk dat dit om een heel jonge kat gaat. Ze is erg behendig en speels! Ze springt met gemak bovenop de kleerkasten en er weer af. Ze speelt heel graag met speelgoed en doet dat ook in haar eentje.

truusje-opvang-cuijk-kattenherplaatsing

In de opvang vindt ze het allemaal erg eng. In het begin miauwde ze veel, toen ze in de kattenkamer was opgevangen om te wennen. Ze heeft een zachte stem en miauwde ook niet lang aan één stuk, dus vervelend was het helemaal niet.

Ze is behoorlijk bang, maar lief en zachtaardig. Haar vrouwtje had ons al gewaarschuwd dat Truusje erg moeilijk kan omgaan met veranderingen en veel tijd nodig heeft om te wennen. Die tijd krijgt ze natuurlijk ook! Ze schrikt snel en verstopt zich dan in een holletje bovenop de kast of onder de sprei van het bed.

Sinds 4 juni 2020 is ze in de opvang. Ze vond het heel erg fijn dat ze na een paar dagen op Marieke’s slaapkamer mocht. Ze houdt niet van gesloten deuren en was erg nieuwsgierig wat daar te zien was. Het werd al snel haar favoriete plek. Ze ligt de hele dag op de vensterbank te slapen en naar buiten te kijken. en Na 2 weken werd ze iets minder bang, kwam ze op bed liggen en heeft Marieke haar voor het eerst kort mogen aaien aan haar wang en op haar hoofd, waar ze enorm van genoot.

kattensoep-miamor-kattenherplaatsing-voorlichting-truusje
Kattensoep van Miamor. Je kunt de inhoud van het blikje verdelen over drie dagen

Ze eet goed (zowel brokjes als blikvoer) en ze houdt van catmilk en snoepjes. Ook kattensoep van Miamor vindt ze heel erg lekker!

Kattenkenner

Truusje heeft een kattenkenner nodig. Ze wil ontzettend graag contact maken en geaaid worden, maar dat vindt ze heel spannend. De aai-sessies zijn na 3 weken in de opvang veelvuldig, maar heel erg kort aan een stuk. Truusje vindt het allemaal erg eng. Ze vindt het ook eng als een hand op haar af komt, maar naar je “hangende arm” toe komen als je zit, vindt ze óók eng. Je ziet dat dit lieve meisje volledig met zichzelf in de knoop zit en constant de afweging maakt of ze het aandurft om geaaid te worden en haar moed bij elkaar raapt, of dat ze er toch maar van af ziet. Als je haar aait dan pakt ze je handen soms. Af en toe zit daar een nageltje bij, maar het is niet zo dat ze je fors aanvalt. Het is belangrijk dat je haar lichaamstaal kunt lezen en ontzettend veel geduld met haar hebt en de tijd voor haar neemt. Er zit geen kwaad in dit lieve poesje, het is pure angst voor alles wat nieuw is en ze vindt het heel moeilijk om te wennen aan mensen die ze niet kent.

Haar vrouwtje, bij wie ze altijd gewoond heeft, herkent Truusje helaas niet meer terug. Truusje was daar heel erg gelukkig en ook familie die op visite kwam, kon heel erg goed met Truusje. Bij een van de mannelijke familieleden lag ze vaak en graag op schoot. Het is intens verdrietig dat dit meisje veranderingen zo moeilijk vindt, dat ze haar leuke zelf niet goed kan laten zien. We gunnen het haar enorm dat ze weer zichzelf kan worden in een nieuw thuis waar ze voor altijd mag blijven wonen. Dan zal ze zeker weer het poesje worden dat ze altijd geweest is bij haar vrouwtje.

Binnenkat of buitenkat?

Truusje is altijd een buitenkat geweest. Natuurlijk geniet ze van het buiten spelen, maar ze ervaart heel erg veel stress van andere katten. Ook in de opvang zien we dat. Een jong buurtkatertje zat voor de voordeur en Truusje loeide alles bij elkaar. 🙂 Omdat ze op geen enkele manier laat zien dat ze naar buiten wil, denken we dat ze heel goed geplaatst kan worden als binnenkat. Een omheind balkon is dan natuurlijk wel een vereiste, frisse lucht en direct zonlicht is fijn voor haar. Als ze alleen op het balkon komt, hoeft ze ook niet meer in contact te komen met vreemde katten en we denken dat dit Truusje heel veel stress scheelt.

Als je een veilig omheinde tuin hebt (100% catproof) of een kattenren, zodat ze niet in contact hoeft te komen met andere katten, dan is dat ook zeker een goede optie voor haar, reageer in dat geval ook gerust op Truusje!

Spulletjes

Spulletjes die Truusje mee krijgt naar haar nieuwe thuis:

 • diverse pakjes en blikjes kwaliteitsblikvoeding die ze lekker vindt, zodat je dit thuis kunt uitproberen wat je haar graag wil gaan voeren
 • voor de eerste dagen brokjes
 • het kartonnen krabplankje waar ze graag haar nagels aan uitkrabt en op slaapt
 • haar eigen dekentje
 • en haar favoriete speelgoedmuisje

Wat zoeken wij voor Truusje?

We zoeken een geduldige eigenaar die bereid is om Truusje ruim de tijd te geven zich zekerder te gaan voelen bij jou thuis. Dit meisje is zachtaardig en onzeker en heeft veel tijd nodig om te wennen aan nieuwe situaties.

We zoeken een baasje/vrouwtje/stel dat zich niet aan haar opdringt en Truusje in haar eigen tempo laat wennen. De eerste twee weken, en misschien wel langer, zal ze verscholen zitten en zich alleen laten zien als je niet in de buurt bent. Truusje zal wegschieten als je te dicht bij haar komt. Het is belangrijk dat je haar dan niet in het nauw drijft. We vinden het belangrijk dat de grenzen van dit lieve poesje worden gerespecteerd en dat haar nieuwe baasje(s) in staat zijn lichaamstaal te lezen.

Van de eigenaresse weten we hoe ongelofelijk lief Truusje is en wat voor fijn huisgenootje het is. We zoeken dan ook een thuis waar ze ook weer zo zal worden en dat kost tijd bij haar.

Interesse?

Heb jij een rustig thuis, zonder kinderen (of kinderwens), zonder andere huisdieren (en ook geen plannen in de toekomst) en zou jij het fijn vinden te gaan genieten van dit schattige meisje? Heb je voldoende kattenervaring om goed lichaamstaal te lezen en ben je een geduldig persoon? Krijgt Truusje bij jou ruim en rustig de tijd om zichzelf te worden? Kan ze bij jou veilig buiten spelen zonder dat ze in contact hoeft te komen met andere katten? Stuur ons dan zeker een berichtje en vertel ons wat meer over jezelf, je huis en en natuurlijk wat jouw huis het beste thuis maakt voor dit lieve kleine meisje! We horen heel graag van je!

truusje-cuijk
Oude foto van Truusje toen ze nog wat dikker was 😉

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!