Wachtlijstmatch: Oma Poes (nu helaas overleden)

Wachtlijstmatch: Oma Poes

oma-poes-gennep-kattenherplaatsing-wachtlijstmatch3


Update 1 oktober 2019

Helaas kregen we een trieste update van de baasjes van Oma Poes.

Dank voor de lieve zorgen voor Oma Poes. Zo fijn dat ze op het laatst van haar leven zo gelukkig mocht zijn. ❤️

“Lieve Oma Poes …. 27 Januari kwam je bij ons via kattenherplaatsing.nl als 18-jarige grande dame.

Heel bewust hebben we gekozen om je voor de rest van je leven een heel fijn, rustig thuis te bieden. Je bloeide op en had het superfijn bij ons.

Vandaag hebben we dan toch onverwacht afscheid van je moeten nemen. Je werd snel ziek en de enige oplossing was om je los te laten en geen pijn meer te laten hebben. Wat ga ik je missen, wat heb je me van je laten houden door de enorme liefde die jij gaf.

Eigenwijze lieve Hare Majesteit, ik ga je ontzettend missen, ben verdrietig, maar voel veel dankbaarheid voor de maanden die we samen mochten hebben. Dag Oma Poes x “


27 januari 2019

We kregen een hulpvraag van een stel dat genoodzaakt was afstand te doen van hun 18 jaar oude kat met de naam Oma Poes. Het ging al langer niet goed met de hond samen en ze hielden de poes strikt gescheiden van de hond. Maar eigenlijk vonden ze het heel zielig dat deze poes haar oude dag op deze manier moest besteden en in de winter vaak alleen op zolder zat te kniezen. Juist deze lieve oude poes gunden ze een fantastische oude dag.

Wij verwachtten dat het voor ons wel heel erg moeilijk zou worden om zo’n stokoude poes succesvol te herplaatsen. Dus we gaven de baasjes het advies contact op te nemen met Stichting Knarrekat. Dit is een organisatie die speciaal bedoeld is voor de opvang van oude katten. Maar Oma Poes kon ook al niet samen met andere katten, echt geweldig zou ze het daar niet vinden. 🙁 We dachten nog eens na over onze wachtlijst. Een ouder echtpaar had zich een aantal dagen ervoor aangemeld en zij waren bereid een blinde of dove kat te adopteren. Zouden zij misschien ook bereid zijn een hoogbejaarde poes een thuis te geven?

De mensen op onze wachtlijst hebben we over de poes en over de situatie en ze reageerden enthousiast. Wat zou dit omaatje het fijn kunnen hebben in hun appartement, zonder stress van een jagende hond, soezend op de vensterbank, in de zon. Al snel legden de baasjes en het echtpaar contact en ze hebben een goed gesprek gehad. Het zijn hele lieve mensen en ze willen deze poes in alle oprechtheid een fijn leven geven.

oma-poes-gennep-kattenherplaatsing-wachtlijstmatch

Verhuisd!

Het leek de beste keus om met Oma Poes direct naar de mensen toe te gaan, omdat zij zich in haar eigen huis niet echt laat zien. En vandaag is Oma Poes verhuisd! Ze voelde zich gelijk thuis. Een beetje onderzoekend in het begin, maar de keuken wist ze goed te vinden en het wollen kleed (foto) was meteen een hit. 🙂 Dit omaatje krijgt graag aandacht, dus ook met puzzelen was ze meteen van de partij. Oma poes heeft haar eigen eten meegekregen en er is een proeftijd afgesproken van 1 maand. Mocht het om wat voor reden niet goed gaan, dan komt Oma Poes weer terug. Maar daar gaat niemand van uit, want iedereen is erg positief.

oma-poes-gennep-kattenherplaatsing-wachtlijstmatch2

We vinden het heel fijn en bijzonder dat we zo snel een wachtlijstmatch hebben kunnen maken tussen een kat die een thuis zoekt en mensen die op zoek zijn naar een leuke kat!


Op zoek naar een kat of kitten?

Ben je op zoek naar een volwassen kat of een kitten en wil je ook graag op onze wachtlijst worden geplaatst? Hier vind je meer informatie en het formulier om je vrijblijvend op onze wachtlijst te laten plaatsen. Hopelijk kunnen we voor jou ook een leuke kat vinden die bij je past!

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!