Ziggy uit Leersum heeft een thuis

Ziggy uit Leersum heeft een thuis

ragdoll-highland-straight-raskattenherplaatsing


Update 3 maart 2020

We kregen ook nog leuke foto’s van Ziggy in zijn nieuwe thuis. ♥

“Wij lazen de oproep om Ziggy een plaats te kunnen geven en wat is hij hier op z’n plaats, de kinderen zijn gek op hem en wij uiteraard ook.

Onze Maine coon Zef is zijn grote stoei maatje en Lois (Ragdoll) is zijn veilige haven.

Hij heeft regelmatig zijn dolle 5 minuten en is een grote kwebbelkous.

Kortom hij is hier helemaal thuis.”


Update 1 maart 2020

De proeftijd van Ziggy is voorbij en het gaat heel erg goed met hem! We kregen van zijn nieuwe vrouwtje een berichtje:

“Hallo Marieke,

Het gaat heel goed met Ziggy,  hij is lekker ondeugend, kroelerig en grappig, ook heeft door zijn komst gezorgd dat de balans tussen onze katten weer goed is, hij speelt met beide katten het is heel leuk om te zien dat hij zo opgefleurd is, want wat had hij het moeilijk in het begin bij ons, maar we zagen met de dag verbetering.

Het is wel een kleine houdini, hij is al een paar keer over de schutting heen gesprongen, dus als het straks beter weer is gaan we daar een rol systeem aan bevestigen zodat hij binnen onze tuin blijft.

Ik wil de eigenaresse wel erg bedanken dat ze haar lieve Ziggy heeft toevertrouwd aan ons.

Mvg”

Het rolsysteem is behoorlijk kostbaar, daarom hebben we de eigenaresse deze link over het afschermen van de tuin toegestuurd, mocht ze nog andere, betaalbaardere opties willen overwegen. 😉


Update 14 januari 2020: Ziggy heeft een thuis!

Ziggy was ongelofelijk populair. Zowel via onze eigen website als via ons professionele account op Dierenasiels.com kregen we heel erg veel gemotiveerde reacties op Ziggy. Hij is op de website van Dierenasiels maar liefst 1119x bekeken! Deze leuke jongen heeft nieuwe baasjes en een kattenvriendje dan natuurlijk ook heel erg veel te bieden. 🙂 En gisteren is hij verhuisd! Zijn oorspronkelijke eigenaresse stuurde ons dit berichtje:

“Hi Marieke,

Super leuk dat Ziggy zo vaak bekeken is. Ik ben zo blij dat ik jouw website ben tegengekomen, wat een uitkomst!

Ik heb Ziggy gisteren naar zijn nieuwe huisje gebracht Dat viel me behoorlijk zwaar, maar ik weet dat hij het daar goed gaat krijgen. Hij was wel ontzettend bang en ook vandaag nog is hij heel bang en komt niet te voorschijn. Ik hoop zo dat hij snel went en zijn draai gaat vinden in zijn nieuwe gezin.

Hij is uiteindelijk naar [x] en haar gezin gegaan. Een leuk en levendig huisje met afgeschermde tuin, waar een speelmaatje voor hem is en 2 kindjes die heel graag met hem willen spelen. Precies wat ik voor hem wenste.

Hartstikke bedankt zover en ik hoor graag hoe het nu verder gaat.

Groetjes”

De nieuwe baasjes kunnen natuurlijk altijd bij ons terecht voor gratis advies als ze dat willen en aan het eind van de proeftijd zullen we een update plaatsen over hoe het met mooie Ziggy gaat in zijn nieuwe thuis!


Leersum, provincie Utrecht, 30 december 2019

Deze beeldschone jongen heet Ziggy! Hij is een kruising tussen een Ragdoll en een Highland Straight. Bij dat laatste ras gaat misschien niet direct een belletje rinkelen? Dit ras wordt ook Scottish Fold of Straight Longhair genoemd en is de langharige versie van de Scottish Fold, met rechte oortjes.

Ziggy zoekt een thuis omdat het niet goed gaat met de 3-jarige poes Coco samen. Hij wil heel erg graag spelen, haar wassen en samen slapen, maar zij is liever op zichzelf. Deze knappe jongen wil graag een levendig thuis waar hij veel aandacht krijgt, met een katervriend van (ongeveer) dezelfde leeftijd. Laten we gauw alles vertellen over deze prachtige kat!

ziggy-herplaatsing-ragdoll-highland-straight-raskattenherplaatsing

Ziggy

 • kruising Ragdoll en Highland Straight
 • we hebben schriftelijke toestemming van de fokker om Ziggy te herplaatsen
 • 2 jaar oud
 • geboren op 11 augustus 2017
 • gecastreerd
 • gechipt
 • hij komt nu buiten in de kattenren en dit is ook een must in zijn nieuwe thuis, hij geniet er enorm van
 • Ziggy gebruikt netjes de kattenbak
 • hij is niet gewend aan kinderen maar hij houdt van leven in de brouwerij en we verwachten dat hij een levendig gezin met opgroeiende kinderen erg fijn zal vinden
 • bij de fokker waren honden en andere katten en dat ging onderling heel erg goed
 • ook in het kattenpension maakte deze sociale jongen snel vrienden
 • hij wil in zijn nieuwe thuis heel graag een kattenvriend (kater) van ongeveer dezelfde leeftijd
 • als hij bij jou komt wonen is het natuurlijk belangrijk de introductie op de juiste manier aan te pakken, zodat hij vriendjes kan worden met jouw kater. Hoe je dat doet lees je hier
 • dit is een erg lieve kat
 • het is een ontzettende knuffelkont die graag wordt geaaid en aangehaald
 • hij komt graag op schoot
 • Ziggy laat zich zonder problemen optillen
 • vreemde mensen zijn in het begin een beetje eng, als hij iemand een paar keer gezien heeft, is het goed
 • hij is erg speels
 • het is een kletskous die je overal volgt en bij je in de buurt wil zijn. Ziggy is een goedzak die luistert naar zijn naam en luid miauwend naar je toe zal komen als je hem roept. 🙂
 • Ziggy is gezond en hij gebruikt geen medicatie
 • de ouders zijn getest op PKDef, GDS Type IV, rdAc-PRA, PKD, HCM1+2, SMA, Felv en FIV
 • hij gebruikt geen dieetvoer, hij krijgt nu brokjes van Royal Canin (Hair & Skin) en doet het daar heel goed op
 • in maart 2020 hoeft hij pas weer gevaccineerd te worden
 • hij is onlangs preventief behandeld tegen vlooien en wormen
 • zijn vacht verdient verzorging, af en toe moet hij worden gekamd om klitten en vervilting te voorkómen
 • Ziggy woont in Leersum (provincie Utrecht)
 • aan de overname van Ziggy zijn kosten verbonden (€ 250,-), te voldoen aan de eigenaar
 • zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld bij herplaatsing, geldt ook voor Ziggy een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, gaat hij terug naar zijn vrouwtje en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis.

ragdoll-highland-straight-foto-raskattenherplaatsing

Reden van herplaatsing

De eigenaresse heeft de reden van herplaatsing heel goed kunnen uitleggen en zoekt dan ook een thuis in het belang van zowel Coco als Ziggy.

“Ziggy zoekt al vanaf het begin toenadering tot mijn Ragdoll meisje Coco (3). Hij wil met haar spelen, samen slapen en haar wassen. Coco is veel liever op zichzelf en wil na 2 jaar nog steeds niet echt iets van hem weten. Ze is vanaf dag 1 niet blij geweest met Ziggy. Terwijl ik juist voor haar een speelmaatje wenste. Helaas pakte dat dus niet goed uit. Af en toe is het een paar weken rustig, maar over het algemeen botert het gewoon niet tussen hen. Het doet me heel veel verdriet om hem te herplaatsen maar ik denk echt dat Ziggy veel gelukkiger is in een levendig huishouden waar hij meer aandacht krijgt. Hij heeft een speelmaatje nodig. Hij zou het echt heerlijk vinden om een (katten)vriendje te hebben waarmee hij kan spelen en slapen. En ik gun hem het zo.”

ziggy-ragdoll-highland-straight-raskattenherplaatsing

Wensen voor een nieuw thuis

De wensen voor een nieuw thuis heeft de eigenaresse ook goed beschreven.

“Ik zou Ziggy graag plaatsen in een gezin waar al een kat is. Hij is heel geschikt voor een gezin met opgroeiende kinderen. Zijn lieve, zachte karakter maakt hem het ideale speelmaatje en een grote knuffelbeer. Je kunt eigenlijk alles met hem doen, hij vindt het allemaal prima. Hij is ontzettend nieuwsgierig en speels, vooral hengels en balletjes/propjes zijn favoriet. Een afschermde buitenruimte is een must, Ziggy is gewend om buiten in de kattenren te zijn en vindt dat echt heel fijn. Hij kan helaas niet aan een lijntje want dan laat ‘ie zich voor dood op de grond vallen en krijg je er geen beweging meer in”

sociale-ziggy-ragdoll-highland-straight-raskattenherplaatsing
Ziggy maakte snel vrienden met andere katten tijdens zijn verblijf in het pension

Interesse in deze knappe kater?

Heb je interesse in deze knappe kater? Heb je zelf al een kater van rond de 2 jaar oud die graag wil spelen met een nieuw kattenvriendje? Heb je een gezellig en druk gezin waar Ziggy veel aandacht krijgt? En heb je ook een tuin met een veilige kattenren waar hij lekker kan buitenspelen? Neem dan gauw contact met ons op en vertel ons waarom jij het perfecte thuis kan bieden aan deze mooie jongen!

Ben je tevreden over onze voorlichting? Steun ons GRATIS en shop bij Zooplus!