Zoek je gratis kittens?

weegschaal-kitten-kittens-kattenherplaatsing-nl-chloe-zoek-je-gratis-kittens

Zoek je gratis kittens?

Veel mensen denken dat het voordelig is om ergens een gratis kittens te gaan halen. In het seizoen zijn kittens dan natuurlijk ook overal te krijgen: op internet en op boerderijen, via briefjes bij de supermarkt, etc.

Is het slim om ergens een kitten gratis te gaan halen? Je zou misschien zeggen van wel. Er komen echter heel wat kosten kijken bij een “gratis kitten”. Als  je alle benodigde kosten zelf moet maken om jouw kitten een goede start te geven, dan ben je binnen een paar maanden € 160,- kwijt! En dit is dan alleen in het geval van een gezond kitten. Als je kitten iets mankeert, dan lopen de dierenartskosten in rap tempo op.

De tarieven van dierenartsen in heel Nederland verschillen enorm. De ene dierenarts rekent nog geen 30 euro voor de eerste vaccinatie, de ander bijna tegen de 70 euro. Wat de verschillen in tarieven verklaart, wordt uitgelegd in deze documentaire. Onderstaande prijzen zijn dan ook slechts een gemiddelde/richtlijn.

De kosten die iemand normaal gesproken kwijt is aan een kitten op een rij:

   • consult dierenarts: 25 Euro
   • ontwormen en ontvlooien: 20 Euro
   • 1e inenting kitten 40 Euro
   • 2e inenting kitten 40 Euro
   • chip en registratie 35 Euro
   • Totaal: € 160,-

Bij asiels en herplaatsorganisaties kost een kitten tussen de € 80,- en € 130,-. Nu zie je dat je goedkoper uit bent als je een kitten bij een goede organisatie haalt!

Als je een halfwas kitten – vanaf de leeftijd van ongeveer 5 maanden – kiest, dan betaal je bij asiel of via een kattenhulporganisatie nog steeds maar rond de € 100,-, terwijl zo’n jonge kat dan al gecastreerd is! Het castreren van een kater kost tussen de € 50,- en € 80,- en de castratie (sterilisatie) van een poes kan zelfs oplopen tot € 150,-.

Een kitten kost binnen een half jaar tijd minimaal 200 euro.
Een “gratis kitten” is niet goedkoop!


Alle katten verdienen een fijn thuis

Alle katten verdienen een fijn thuis. Er zijn heel veel katten en kittens die bij asiels en dierenhulporganisaties wachten op een nieuw baasje. Ook via ons gaan kittens NIET gratis weg. Dit trekt het verkeerde publiek aan. Zelfs al wordt er maar een symbolisch gedrag gevraagd voor een kitten (bijv. 25 euro), dan wijst de praktijk al uit dat handelaren en mensen die kwade bedoelingen hebben met de kittens, wel verder zoeken. Want gratis kittens zijn overal te vinden…

Wij wensen je veel plezier bij de zoektocht naar een of twee leuke kittens.

Ben je op zoek naar kittens? Stuur ons een berichtje voor gratis tips in jouw eigen buurt. Stuur een e-mail onder vermelding van je woonplaats naar contact@kattenvoorlichting.nl


Zelf een nestje kittens nemen van jouw poes?

Denk je erover om zelf een nestje kittens te nemen van jouw poes?
Lees dan verder op deze website: Leuk, een nestje!

Ben je tevreden Marieke’s voorlichting? Steun mij GRATIS en shop bij Zooplus!