Zoek je kittens?

Zoek je kittens?

zoek-je-kittens-kattenherplaatsing-wachtlijst-kat

Het doel van Kattenherplaatsing.nl is de herplaatsing van volwassen katten. Een aantal keren per jaar hebben wij kittens in de bemiddeling voor herplaatsing.

Ieder jaar in januari begint bij ons de vraag naar kittens. Er zijn dan nog weinig nestjes en mensen betalen soms (te)veel geld voor een rasloos kitten of een raskatkruising via Marktplaats. Ons advies is te gaan kijken bij opvangstichtingen en dierenasiels voor een “halfwasje”. Dit zijn kittens van afgelopen zomer, van 4 maanden en ouder. Hoewel we vaak de vraag krijgen om “zo jong mogelijke kittens”, zijn deze katjes nog jong en speels en net zo leuk als kittens van 10-12 weken oud. Of anders een beetje geduld hebben, vanaf mei stromen de asiels en opvangorganisaties weer vol met kittens!


Een kitten van een raskat?

Verheug je je enorm op een kitten maar zijn er nog geen kittens bij de asiels en stichtingen? Dan zou een raskat misschien ook een optie voor je kunnen zijn. Daarvoor hebben wij deze tips:

Slipnestjes (ongeplande nestjes van raskatten, vaak zonder stamboom), klik daarvoor hier

Kitten te koop (ook volwassen raskatten, onder de rubriek herplaatsing), kijk op deze website


Gratis advies voor een kitten in jouw regio

Wil je graag advies of tips waar je een dierenasiel of opvangstichting in jouw regio kunt vinden? Stuur ons dan een mail met daarin je woonplaats. We helpen je graag bij de zoektocht naar een gezond kitten en dat doen we gratis!


Ons actuele aanbod van katten en kittens die een thuis zoeken vind je hier.


Zoek je gratis kittens?

Klik dan hier.


Kies je voor één of twee kittens?

Hier vind je informatie om een goede afweging te maken.


De juiste leeftijd

Voor een goede groei en stabiliteit van het karakter raden deskundigen aan om een kitten op de leeftijd van 10-12 weken uit het nest te halen.

Kittens zijn schattig, met name als ze heel jong zijn. Katjes die de moeder te jong verlaten hebben, kunnen (ernstige) gedragsproblemen gaan vertonen op volwassen leeftijd. Onzindelijkheid komt voor, net als voortdurend ziek zijn, omdat ze de noodzakelijke antistoffen via de moedermelk gemist hebben.

De Sophia Vereeniging tot Bescherming van Dieren geeft meer informatie over de redenen een kitten pas met 12 weken bij de moeder weg te halen. Klik hier om het artikel te lezen.

De wettelijke leeftijd om een katje van de moeder te scheiden is helaas 7 weken. Dit komt de ontwikkeling van kittens niet ten goede. Door de enorme aantallen opgevangen katten bij asiels en dierenhulpstichtingen is de leeftijd van 8-10 weken ook daar gangbaar om de kittens weg te geven.

Als je een kitten hebt uitgekozen dat nog bij de moeder is, probeer het dan tot 12 weken bij de moeder te laten. Je kunt bijvoorbeeld voorstellen een aanbetaling van het aankoopbedrag te doen, waardoor het asiel of de opvang de garantie heeft dat jij het kitten zult nemen.


Online informatie over kittens

Op de website Kittenleeftijd.nl is veel goede informatie te vinden over kittens. Waar moet je op letten bij de aanschaf? Kies je voor een poes of een kater? Neem je er een of twee? Zegt de kleur van het kitten iets over het karakter straks?

En natuurlijk het allerbelangrijkste: hoe introduceer je een kitten op de beste wijze bij je thuis? Met name als je al een of meerdere katten of een hond hebt, is dit belangrijk. Je kunt het allemaal hier lezen.


Goede boekentip

Krijg je te veel informatie op internet en weet  je niet wat de juiste adviezen zijn voor de opvoeding van je jonge katje? Wij hebben een goede boekentip! Thuis lekker op je gemak lezen, zodat je helemaal bent voorbereid op de komst van je kitten(s). Dit boek is ook interessant voor mensen die een volwassen kat zoeken en natuurlijk een waardevol cadeau. Klik hier voor meer informatie en om het boek te bestellen.

boekpromotie-kattig-of-poeslief-liesbeth-puts-boekentip-kattenherplaatsing

 

 


Wij wensen je veel succes en plezier bij de zoektocht. Als je nog vragen hebt: je krijgt snel antwoord via e-mail.

Ben je tevreden Marieke’s voorlichting? Steun mij GRATIS en shop bij Zooplus!